Tragedija u Banovićima

Rudar koji je ostao zatrpan nije preživio, spasilačke ekipe izvukle tijelo

rudari
Foto: Anadolija
10.03.2016.
u 16:05

Tragično stradali Šehić bio je otac dvoje maloljetne djece i to kćerke i sina koji pohađaju drugi i sedmi razred osnovne škole.

U rudniku u Banovićima danas se dogodila nesreće u kojoj je jedan rudar ostao zatrpan, potvrđeno je u RMU "Banovići". 

Nakon višesatnog pokušaja da se spasi, rudar koji je ostao zatrpan nakon današnje nesreće u jami Omazići rudnika mrkog uglja Banovići nije preživio. 

Kako javlja Klix, pronađeno je tijelo rudara i radi se o Nerminu Šehiću. Tragično stradali Šehić (1975.) bio je otac dvoje maloljetne djece i to kćerke i sina koji pohađaju drugi i sedmi razred osnovne škole. 

Glasnogovornik MUP-a Tuzlanske županije Izudin Šarić kazao je kako će tijelo stradalog rudara biti prevezeno u Komemorativni centar Tuzla po nalogu županijskog tužitelja.

Podsjećamo, nesreća u RMU Banovići dogodila se oko 12 sati kada je došlo do urušavanja stropa u dijelu čela Stari rad u rudniku. Pored stradalog Nermina Šehića u rudniku je u trenutku nesreće bilo još nekoliko rudara koji su na svu sreću uspjeli izađi. Šehić se nažalost vratio kako bi spasio mašinu.

Rudari koji su uspjeli izaći su u stanju šoka i nisu mogli davati izjave medijima, a zadobili su lakše ozljede. 

Teško ustanoviti kako je došlo do nesreće

Federalni rudarski inspektor Nuraga Duranović nakon što je potvrđena smrt rudara koji je ostao zatrpan u jami Omazići RMU Banovići kazao je kako je sada nemoguće govoriti o načinima kako je došlo do nesreće.

"Teško je u ovom trenutku govoriti kako je došlo do popuštanja krovine u jami Omazići", rekao je Duranović kasno sinoć, javlja N1.

Dokumentacija o nesreći u RMU Banovići biti dostupna danas. Federalni inspektor nije mogao potvrditi zašto je došlo do nesreće.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije