Ubojstvo kod Kreševa

Nožem ubio brata ispred kuće na dan odlaska u Austriju

14.08.2015.
u 08:57

Motiv višegodišnja svađa oko podijele imovine i udarac šakom u glavu

U alkoholu ogrezli Mladen Filipović (57) iz sela Mratinići kod Kreševa bio je žrtva bratoubilačkog sukoba koji se dogodio jučer usred noći, oko 2.45 sati, ispred obiteljske kuće.

- Dva brata su se potukla pri čemu je jedan zgrabio nož i do smrti izbo drugog - potvrdio je dežurni županijski tužitelj Mijo Dujmović.

Ispio litru rakije

Kako doznajemo, četiri godine mlađi brat Pero, inače austrijski državljanin s adresom u Beču, gdje živi i radi već godinama zajedno sa suprugom i četvero djece, ubo je čakijom u vrat i u lijevi pazuh Mladena, koji ga je dozivao, provocirao i vrijeđao zbog podjele imovine, da bi ga nakon toga i udario šakom u glavu ispred prizemlja gdje je i stanovao. Pero je prethodno uzeo prijeklopni nož na katu i valjda tek htio zaprijetiti bratu, ali je sve nekako izmaklo kontroli. Budući da je vratna aorta bila presječena, krv je potekla na sve strane i Mladenu više nije bilo spasa. Vidjevši što je učinio, Pero je do dolaska policije, koju je pozvao netko od članova njegove obitelji, ispio litru rakije kako bi se smirio.

- Taj dan su trebali nazad u Austriju. Iako je Pero sve financirao, i brata i staru majku u Staračkom domu, Mladen je za svakog njegovog godišnjeg odmora pod utjecajem alkohola tražio podjelu imovine i obiteljske kuće. Pero je i nju napravio, pa iako je imao nesmetani boravak, Mladen je stalno izazivao sukob.

Najbolji kovač

Inače, Mladen je bio najbolji kovač u ovome kraju, ali ga je alkohol uništio. Nije bio toliko agresivan, iako se spominje da ga je žena upravo zbog toga ostavila i još prije rata otišla u Njemačku. Kobne noći Perina žena i četvero djece su bili na katu kada su čuli buku i svađu iz prizemlja gdje su se braća posvađala.

- Čuli smo da je Perin sin, koji radi u austrijskoj vojsci, bio taj koji je prvi čuo galamu i viku ispred kuće, ali dok je stigao već je bilo prekasno. Ubo ga je u kobno mjesto i nije mu više bilo spasa - prepričavali su šokirani mještani.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije