Banja Luka

Od vlasnika restorana uz prijetnju ubojstvom htio iznuditi 55.000 KM

01.07.2016.
u 07:00

Dragan Radaković (42) iz Banje Luke uhićen je zbog osnovane sumnje da je od vlasnika restorana “My Way” i sugrađanina Mladena Miškovića pokušao iznuditi 55.000 konvertibilnih maraka, uz prijetnju da će ga ubiti.

Prijedlog za pritvor

Iz banjolučkog Okružnog tužiteljstva priopćeno je kako je Radaković saslušan te da je dežurni tužitelj predložio da mu se odredi pritvor. Međutim, jučer do poslijepodnevnih sati u Okružnom sudu u Banjoj Luci nije bila donesena odluka ostaje li Radaković iza rešetaka.

Tužitelj je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osobitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni Radaković ponoviti kazneno djelo ili da će učiniti kazneno djelo kojim prijeti. O prijedlogu za određivanjem mjere pritvora odlučit će sudac za prethodni postupak banjolučkog Okružnog suda.

Dragan Radaković je, prema prijavi 22. lipnja ove godine, pokušao od Mladena Miškovića iznuditi spomenuti novac uz prijetnju da će ga ubiti ako ne dobije traženu svotu.

Prijetnje telefonom

Prema neslužbenim informacijama, on je vlasnika restorana pozvao telefonom i tražio da mu preda novac.

Mišković je sve to odmah prijavio policiji koja je provela istragu i ubrzo pronašla Radakovića te ga privela.

Vlasnik restorana “May Way” Mladen Mišković nije želio za javnost komentirati ovaj slučaj.

Zanimljivo je kako iz Centra javne sigurnosti Banja Luka nije priopćeno ništa o ovom slučaju, a izvor blizak istrazi pojasnio je da Dragan Radaković do sada nije imao policijski dosje.

Među najpoznatijim slučajevima iznude na području Banje Luke je slučaj Branislava Smiljanića koji je zbog petnaest iznuda i “zelenaštva” pravomoćno osuđen na devet godina zatvora.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije