UNO BiH

Oduzete cigarete i rezani duhan vrijedni 54.500 KM

17.01.2020.
u 16:56

U dvije odvojene akcije na putnoj komunikaciji Foča-Goražde oduzete su cigarete i rezani duhan u vrijednosti 54.500 KM, potvrđeno je iz Uprave za neizravno oporezivanje (UNO).

Ovu robu su zaplijenili ovlašteni službenici UNO iz Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, iz Regionalnog centra Sarajevo, u suradnji sa službenicima MUP-a BPŽ, PU Goražde, prilikom kontrole dva vozila u mjestu Ustoklina.

- U skladu s instrukcijama i uputama Tužiteljstva i Suda BiH privremeno su oduzeli 7.000 kutija cigareta (FM, Manchester, Corset i King) i 130 kg rezanog sušenog duhana – priopćeno je iz UNO.

Radi se o trošarinskim proizvodima koji su bili namijenjeni prodaji na „crnom tržištu“, jer nisu bili obilježeni trošarinskim markicama koje izdaje UNO, niti je postojala dokumentacija o porijeklu robe.

Protiv osoba kod kojih je pronađena i oduzeta navedena trošarinska roba bit će podnijet izvještaj o počinjenom kaznenom djelu Tužiteljstvu BiH zbog postojanja osnovane sumnje da je počinjeno kazneno djelo nedozvoljeni promet trošarinskih proizvoda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije