Suđenje u Sarajevu

Odvjetnik misice smatra da je tužitelj Čampara kontradiktoran

Slobodanka Tosic
16.12.2015.
u 07:00

Sudsko vijeće Suda BiH prihvatilo je dokaze obrane Tošić, optužene da je kao članica skupine sudjelovala u pokušaju ubojstva

Sudsko vijeće Suda BiH prihvatilo je jučer dokaze obrane Slobodanke Tošić koja je optužena da je kao članica organizirane kriminalne skupine Darka Eleza sudjelovala u pokušaju ubojstva Đorđa Ždrale.

Odvjetnik Vlado Adamović podnio je zahtjev Sudu sa se dostave sve izjave i pisma Anđelka Veljančića, koje su korištene u predmetu "Lutka". - Postoji sedam službenih izjava i pisama Veljančića koje je odvjetnica Vasvija Vidović koristila u predmetu "Lutka", iako je tužitelj tvrdio kako postoji samo jedna. Tužitelj je kontradiktoran jer su izjave korištene dan poslije u drugom predmetu, te ove dokaze želim uložiti kao potvrdu tvrdnji svjedoka da je dao više iskaza od jednog - kazao je Adamović.

Tužitelj Dubravko Čampara tražio je saslušanje još dva svjedoka optužbe, rekavši da je uspio doći do Mirjane Tadić i Svjetlane Cvjetković, od kojih je dobilo izjave na okolnosti događaja ispred kuće gdje je pokušano ubojstvo, kao i ostale pojedinosti. Na ovaj prijedlog Adamović je kazao kako su izjave od djevojaka nezakonito uzete jer su istražne radnje okončane i tužiteljstvo to ne može raditi tijekom sudskog procesa, niti može "prikupljati" svjedoke koje je obrana već ranije najavila. Odvjetnik je dodao kako su svjedokinje iskaz dale tužitelju onako kako je on to tražio, te da su sada trajno "zastrašene za obranu". Svjedočenje Darka Eleza videolinkom iz zatvora u Sremskoj Mitrovici predviđeno je za 2. veljače. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije