suđenje u sarajevu

Optuženi za pokušaj ubojstva policajaca htio se objesiti u ćeliji

12.11.2015.
u 07:00

Optuženi izazvao oružani incident usred Sarajeva zbog (pre)kratke haljine

Damir Delić (1980.) iz Sarajeva, navodno sklon vehabijama, optužen da je 2. kolovoza prošle godine ilegalnim pištoljem pokušao ubiti policajce, te počinio razbojstvo otimanjem vozila i izazvao opću opasnost, a sve zbog toga što mu je, naime, zasmetala suviše kratka haljina kod jedne djevojke usred Sarajeva, između dva vještačenja pokušao se objesiti u ćeliji, ali to nije bilo obuhvaćeno vještačenjima. To je na jučerašnjem suđenju u Županijskom sudu u Sarajevu rekao Delićev odvjetnik Dupovac, osvrćući se na riječi neuropsihijatra Omera Ćemalovića, piše Večernji list BiH.

- U vrijeme ispitivanja nije pokazivao znakove psihotičnog poremećaja, ne radi se o duševno bolesnoj osobi, zaključio je vještak neuropsihijatar Omer Ćemalović. Vještak Ćemalović je u dva navrata radio nalaz optuženog. Prema prvom nalazu, Delić je ocijenjen kao osoba koja pokazuje čitav niz elemenata patološke strukture osobnosti: emocionalna nestabilnost, jako izraženo nezadovoljstvo, buntovnost, eksplozivnost, egocentričnost...

- Njegove prezentacije psihopatoloških doživljavanja nemaju autentičan karakter i apsolutno su neuvjerljive, te nisu popraćene odgovarajućim drugim simptomima. Riječ je o mogućem simuliranju manifestacije duševne bolesti odnosno simptoma koje je imala njegova majka (majka optuženog se liječi od shizofrenije, op.a.). Njegovi navodi da se ne sjeća događaja su krajnje neuvjerljivi i on se ne može svrstati ni u jedan vid amnezije te je moguće da se radi o obliku njegove obrane obrane, rekao je vještak Ćemalović, dodavši da je u drugom vještačenju utvrdio kako je optuženi depresivan jer mu se obitelj nalazi u složenoj ekonomskoj situaciji. Vještak je objasnio da je stupanj razdražljivosti kod Delića imao uzlaznu tendenciju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije