SARAJEVO

Optuženi za smrt majke sedmero djece: Nisam kriv

nesreća
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
03.02.2015.
u 09:44

Nermin Maslo, optuženi za izazivanje prometne nesreće 31. listopada prošle godine u kojoj je jedna osoba poginula, a jedna teško ozlijeđena, jučer se pred Županijskim sudom u Sarajevu izjasnio kako se ne osjeća krivim za kaznena djela koja mu se stavljaju na teret. Podsjećamo, krajem prosinca je Maslo, automehaničar iz Sarajeva, optužen za kazneno djelo protiv sigurnosti prometa jer je kobnog dana vozeći BMW (E93-J-380) usmrtio pješakinju Josipu Knežević, a teško ozlijedio maloljetnu E. M. Na pitanje Huseina Delalića, suca za prethodni postupak Županijskog suda u Sarajevu, kako se osjeća, Maslo je kazao kako nije dobro, ali da to ne utječe na njegovo izjašnjenje o krivnji.

Ne može spavati

- Teško mi je, stalno sanjam ono što se dogodilo, ne mogu spavati. Samo plačem, slike nesreće mi se stalno vraćaju, rekao je Maslo. Navodno, Maslu je proteklih dana mučila nesanica pa je zbog toga zatražio i pomoć zatvorskog liječnika. Prema navodima optužnice, on je oko 19.55 sati vozio brzinom od oko 93 km/h (dopuštena brzina 60 km/h) crni BMW lijevim prometnim trakom Ulice Zmaja od Bosne. Kretao se u pravcu raskrižja od Pofalića do Dolac-Malte gdje se promet odvija pojačanim intenzitetom te svjesno nije prilagodio brzinu zbog čega je ugrozio javni promet. Maslo je maloljetnicu E. M. udario prednjim lijevim dijelom vozila, a potom je prednjim desnim dijelom vozila udario i Josipu Knežević, majku sedmero djece, koju je od siline udara odbacio naprijed, nakon čega je pala na cestu.

Podlegla iste noći

Nesretna žena zadobila je teške ozljede, rascijepile su joj se prsna i bubrežne arterije, polomljena joj je prsna kost i rebra s desne i lijeve strane, nagnječena tkiva pluća, slomljena stidna kost i baza lobanje, a nagnječeno joj je bilo i moždano tkivo. Knežević je zbog jakog krvarenja umrla iste noći, dok je maloljetna E. H. zadobila težak prijelom karlične kosti. Inače, optuženi je samo tijekom 2013. i 2014. godine 15 puta zaveden u prekršajnoj evidenciji. To su uglavnom bili prekršaji prekoračenja brzine zbog čega su mu više puta bile izrečene i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom, i to 2007. (u trajanju od 30 dana) i tri iste mjere 2013. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije