Priče iz zatvora

Osuđenik tvrdi da mu je odvjetnikov sin iz ćelije prijetio miniranjem kuće

15.07.2016.
u 10:00

Iskazom stanovnika KPZ-a Zenica Mirze Hatića iz Sarajeva jučer je u nastavljeno sarajevsko suđenje Adi Balijagiću, sinu tuzlanskog odvjetnika Faruka Balijagića, koji je zajedno s odbjeglim ocem optužen za poticanje na ubojstvo, razbojstvo te ugrožavanje sigurnosti. Svjedok Hatić, koji je osuđen na 4,5 godina zatvora zbog lihvarstva, kazao je da Adu Balijagića prvi put u sudnici vidi uživo

Prijetnje kroz prozor

- Sad je nešto tih, a kad mi je preko prozora prijetio, bio je rječit. Adu mrzim iz dna duše! S njim nisam imao sukoba do emisije na TV-u na kojoj sam vidio kako Balijagići imaju nekretnine u Hrvatskoj, te sam, budući da mu je Faruk ostao dužan novac, bio ljut i od njegova sina sam preko zatvorskog prozora tražio da mi vrate dugove (riječ je o 18.800 KM duga od ukupno 28.500 KM, nap.a). Nakon toga mi je prijetio da će mi zapaliti kuću, na nju baciti zolju, da će mi udariti na obitelj te zagorčavati život u kojem god zatvoru da sam. Dok su uzimali novac, sve je bilo divno i krasno, a sada prijete i automatima - naglasio je Hatić, kojega je, kako je rekao, na njegovu žalost branio optuženi odvjetnik Faruk Balijagić.

- Njega sam posljednji put vidio dan ili dva prije nogo što će otići u pritvor, kada mi je govorio da Admira Arnautovića zvanog Šmrk treba “nagrditi” jer imaju ranije nerazriješene račune. Ne znam o čemu se tu radi. Tek kad su mi odobrili posjete, doznao sam da je od moje obitelji izmamio toliki novac. Sad mi je nuđen novac da ne svjedočim i da ne govorim o svađi s Adom, niti da mi duguju novac. Znam samo da su me prevarili.

Ne zanima me zašto su optuženi. Ovdje sam došao samo radi sebe – zaključio je Hatić. Drugi svjedok Šemsudin Hodžić, također osuđenik, potvrdio je njegove navode o prijetnjama. S druge strane, Balijagićeva obrana je pokazala pisma koja je Hodžić slao Adi u zatvoru, a u kojima mu je pisao da treba paziti s kim će biti u ćeliji. U pismima je, uz ostalo, tražio da mu Balijagići vrate novac za obranu koji im je dao. Na sve to je Hodžić odgovorio da je i njemu Ado pisao da promijeni iskaz, te ne svjedoči i ne stoji na Hatićevoj strani, a ako promijeni iskaz, novac će mu biti vraćen.

Zatvorska pisma

- Napisao sam mu da nije normalan i da neću to raditi – dodao je Hodžić. Još jedan zatvorski stanovnik Bajro Bureković posvjedočio je o problemima koje je imao zbog prijateljstva s Admirom Arnautovićem Šmrkom.

- Jedne prilike je na stubištu s Adom došlo do psovki i prepiranja u vezi Šmrka. Također, dok sam bio na zatvorskom dopustu, u Dobroševćima me je presreo bijeli Audi Q7, iz kojega su me dvojica “opomenula” da se klonim Šmrka, jer ću “gorjeti” zajedno sa svojom obitelji.

Spomenuli su Balijagiće i rekli da biram riječi kako i što ću pričati o Adi. U zatvoru me je i napao Ahmed Durić, koji je bio često u društvu Balijagića. “Skočio” je na mene dok sam spavao - rekao je svjedok Bureković. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije