Nakon niza krađa

Osumnjičeni za krađu goriva iz radnih strojeva prijavio čuvara

17.10.2015.
u 06:15

PU Grude rasvijetlio je kazneno djelo krađe u pokušaju i lažnog prijavljivanja, a osumnjičen je S. Š. (38) iz Donjih Radišića. Naime, u srijedu u 4. 30 sati S. Š. (38) je nepozvan pristupio u PU Grude i prijavio da mu je oko 1 sat, kada je zaustavio mercedes na proširenju u blizini poduzeća Pušina d.o.o., u mjestu Drinovci, prišla nepoznata osoba s lovačkom puškom te uz prijetnju od njega uzela putovnicu. Tri i pol sata kasnije u PU Grude nepozvan je pristupio i 55-godišnji muškarac sa šireg područja općine Grude, koji radi kao stražar u poduzeću Pušina te prijavio da je oko 1.30 sati uočio dvojicu muškaraca kako pokušavaju ukrasti gorivo iz radnih strojeva koji su u vlasništvu ovog poduzeća te da je od jednog počinitelja uzeo putovnicu dok je drugi počinitelj pobjegao, donosi portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba.

Također, 55-godišnji stražar je prijavio da je u posljednje vrijeme bilo više krađa goriva iz radnih strojeva te da je pregledom snimaka snimljenih kamerama videonadzora uočeno da su krađe izvršila dvojica, od kojih jedan opisom odgovara upravo S. Š. (38), pri čemu su koristili mercedes.

- Nakon što su inspektori utvrdili da je prijava 55-godišnjeg stražara utemeljena, slobode je i lišen S. Š. (38) iz Donjih Radišića zbog lažnog prijavljivanja te je nad njim izvršena kriminalistička obrada. Temeljem naredbe Općinskog suda u Ljubuškom izvršena je pretraga njegove obiteljske kuće, pratećih objekata i okućnice te je kazneno prijavljen i za pokušaj krađe. Ujedno, inspektori poduzimaju potrebne mjere i radnje u cilju identificiranja njegova supočinitelja - izvijestili su iz MUP-a ZHŽ.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?