na granicama

Otkrivena tri vozila prepravljenog broja šasije i jedna krivotvorena vozačka dozvola

ilustracija
08.06.2017.
u 16:31

Djelatnici Postrojbe granične policije Bijeljina u srijedu su privremeno oduzeli dva putnička motorna vozila marke „Passat“, bh. registarskih oznaka koja su pokušala izaći iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača. 

Prethodno su graničnom kontrolom uočili prepravke broja šasije. Vozilima su upravljali M. K. (1978.) i S. M. (1977.), državljani BiH. Prema nalogu tužitelja Okružnog javnog tužiteljstva u Bijeljini, osobe i vozila su predani Policijskoj postaji Bijeljina Ministarstva unutarnjih poslova RSna daljnje postupanje, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Također, djelatnici ove postrojbe su otkrili krivotvorenu vozačku dozvolu Republike Venecuele koju je na uvid dao H. F. L. R. (1980.) prilikom ulaska u BiH na MGP Rača. Državljanin Kraljevine Španjolske je kontroliran u Renaultu, registarskih oznaka Republike Srbije. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „krivotvorenja isprave“, o događaju je obaviješten tužitelj OJT u Bijeljini, prema čijem je nalogu predmet ustupljen službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Istoga dana službenici PGP Izačić graničnom kontrolom BMW-a, registarskih oznaka Slovenije, uočili su prepravke broja šasije. Vozilom je upravljao D. K. (1992.), državljanin Slovenije, koji je kontroliran prilikom izlaska iz BiH na MGP Izačić. Prema nalogu tužitelja Kantonalnog tužiteljstva Unsko-sanskog kantona Bihać, vozilo je privremeno oduzeto. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije