Cyber kriminal

Pali državljani BiH u Crnoj Gori: Klonirali bankovne kartice i s računa skinuli 1.917 eura

01.03.2021.
u 16:35

Pripadnici Sektora za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije MUP-a Crne Gore podnijeli su krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužiteljstvu u Ulcinju protiv državljana BiH B.R. (26) i K.Ž.(24) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo računalna prijevara na štetu dvojice Crnogoraca u iznosu od 1.917 eura.

Sumnja se da su B.R. i K.Ž. izvršili ovo krivično djelo tako što su klonirali bankovne kartice sa kojih su vršili plaćanje izvan Crne Gore, saopćeno je iz crnogorske Uprave policije.

Inspektori su u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužiteljstvom u Ulcinju i uredom Interpola u Podgorici identificirali osobe i protiv njih podnijeli krivičnu prijavu.

Osim toga, podnijeta je i krivična prijava Osnovnom državnom tužiteljstvu u Kolašinu protiv državljanina Francuske F.P.E. (72) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo računalnka prijevara na štetu jednog državljanina Crne Gore u iznosu od 7.746 eura.

Krivično djelo je izvršeno tako što je oštećeni sa osumnjičenom osobom stupilo u kontakt posredstvom društvene mreže, u cilju dobivanja kreditnih sredstava u iznosu od 3.000 eura.

Nakon ostvarene komunikacije, oštećena je dovedena u zabludu tako što je u duljem vremenskom razdoblju, a po prethodno datim istrukcijama, uplaćivala novčana sredstva koja su predstavljena kao neophodna za obradu kredita.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije