Tomislavgrad

Palio travu pa zapalio poljoprivrednu mehanizaciju

17.02.2020.
u 21:00

U mjestu Letka kod Tomislavgrada, uslijed nepažnje pri paljenju trave, vatrena stihija izmaknula je kontroli te se zapalila poljoprivredni mehanizaciju (kosilica i balarica za sijeno) na poljoprivrednom gazdinstvu.

Vatrogasci su intervenirali, a obaviještena je i policija koja je obavila očevid te ima podatke o osobi koja je palila travu.

Zapovjednik tomislavgradskih vatrogasaca Mate Jurčević još jednom je upozori stanovnike Tomislavgrada na zabranu paljenja vatre na otvorenome, koju je izdao Općinski stožer civilne zaštite.

Unatoč toj zabrani vatrogasci imaju pune ruke posla, pa su tako u ponedjeljak, pored požara u Letkama, morali intervenirati u Gornjem Brišniku i Dobrićima gdje je također gorjela suha trava i nisko raslinje.

- Svi su požari do večernjih sati ugašeni i pod kontrolom su vatrogasaca. Uzrok svih požara je čovjek, odnosno nepažnja pri paljenju suhe trave - kazao je Jurčević.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije