granična policija BiH

Pet osoba uhićeno na graničnim prijelazima

Granična policija BiH
25.05.2017.
u 14:36

Službenici PGP Aerodrom Sarajevo u srijedu su na letu iz Stockholma uhitili su B. Č. (1989.), državljanina BiH.

Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuju Općinski sud u Zenici zbog kaznenog djela "krađa" i Općinski sud u Sarajevu zbog "teške krađe". Predan je službenicima Sudbene policije sudova u Županiji Sarajevo, izvijestila je u četvrtak Granična policija BiH.

 Istoga dana, službenici PGP Zvornik su uhitili Z. J. (1960.) nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Trebinju zbog kaznenog djela "navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja". Državljanin BiH i Republike Srbije je kontroliran pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Šepak i predat službenicima Sudske policije Bijeljina.

Također, službenici ove postrojbe, prema nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH, uhitili su S. K. (1983.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo "krijumčarenje osoba". Državljanin Republike Srbije je kontroliran pri izlasku iz BiH na MGP Bratunac i bit će predan Tužiteljstvu BiH.

Službenici PGP Izačić prilikom ulaska u BiH na MGP Izačić 24. svibnja uhitili J. Š. (1978.) jer ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog teškog kaznenog djela protiv sigurnosti javnog prometa. Bh. državljanin bit će predan nadležnom tijelu. 

Na MGP Velika Kladuša pri ulasku u BiH 24. svibnja uhićen je D. Đ. (1989.) nakon što je utvrđeno da je za njim Policijska stanica Lopare Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske raspisala potragu zbog kaznenog djela "teška krađa".

Službenici PGP Velika Kladuša su predali bh. državljanina pripadnicima PS Lopare, navodi se u priopćenju.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije