povezan s podzemljem

Plaćeni ubojica iz BiH iznajmljivao stanove suradnicima vođe zemunskog klana

Instagram
24.09.2020.
u 07:35

Ovaj ugostitelj iz Bosanske Gradiške, koji posjeduje dokumenta Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, već godinama važi za čovjeka bliskog samom vrhu bosanskohercegovačkog i srbijanskog podzemlja.

Milivoje Lovrenović (50), za kojim je raspisana tjeralica zbog sumnje da je ubio Strahinju Stojanovića u Novom Beogradu, spominjan je prije više od desetljeća kao suradnik kriminalne grupe bliske Luki Bojoviću.

Ovaj ugostitelj iz Bosanske Gradiške, koji posjeduje dokumenta Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, već godinama važi za čovjeka bliskog samom vrhu bosanskohercegovačkog i srbijanskog podzemlja.

Naime, još prije 13 godina njegovo ime se spominjalo u istrazi, a kasnije i optužnici protiv kriminalne grupe Željka Radovanovića, zvanog Krečo, iz Bijeljine, osuđenog u Sudu za krijumčarenje 48 kilograma heroina i četiri kilograma kokaina, piše Avaz. 

Član ove kriminalne grupe bio je i Veljko Banović, zvani Votka, prijatelj iz mladosti i suradnik Luke Bojovića.

Lovrenović tada nije bio optužen da je pripadnik ove kriminalne grupe, ali je u istrazi utvrđeno kako je upravo on u beogradskoj općini Vračar, u blizini Hrama Svetog Save, iznajmio stan u kome su Radovanović i Predrag Njegovan skrivali drogu koju su kasnije prodavali, piše Blic. 

Je li ta suradnja nastavljena u godinama koje su slijedile, predmet je istrage, posebno ako se uzme u obzir da je Strahinja Stojanović, za čije je dizanje u zrak sada osumnjičen Lovrenović, povezivan s ubojstvima osoba bliskih Luki Bojoviću - njegovog odvjetnika Dragoslava-Miše Ognjanovića krajem srpnja 2018. u Beogradu, ali i kuma Dragoslava Miloradovića dva mjeseca ranije, također u Beogradu. 

Istražitelji nisu imali dovoljno dokaza da Stojanovića procesuiraju za ta dva zločina, ali je pitanje do kojih su saznanja došli ljudi bliski Luki Bojoviću o njegovoj ulozi u egzekucijama Ognjanovića i Miloradovića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije