drama na otoci

Pljačka banke u Sarajevu: Prijeteći pištoljem oteo novac i pobjegao, ubrzo uhićen

Avaz
31.12.2019.
u 11:39

Pripadnici MUP-a SŽ u uhitili su razbojnika koji je danas opljačkao poslovnicu „Raiffeisen banke“ u sarajevskom naselju Nova Otoka. Ovu informaciju za „Avaz“ je potvrdio Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a SŽ.

- Muškarac je priveden i pod kontrolom je policajaca – kratko je dodao Hadžiabdić.

Kako saznaje Avaz, pljačkaš je upao u banku te je, prijeteći pištoljem zaposlenicima, oteo novac, nakon čega se dao u bijeg. Izvor blizak istrazi otkrio je kako su zaposlenici odmah pritisnuli panik-alarm te su na lice mjesta usporedo krenuli zaštitari i policijske ekipe koje su okupirale Novu Otoku.

Pljačkaš nije uspio daleko pobjeći. Prema informacijama Avaz, pao je u Novom Sarajevu. Neslužbeno se doznaje kako je pljačkaš pružao otpor te je navodno pucao prema policajcima. 

Izvor kaže kako su kod muškarca pronašli pištolj kojim je prijetio radnicima, kao i novac koji je pokupio. Prema nepotvrđenim informacijama, riječ je o 16.000 maraka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije