KPZ ORAŠJE

Pobjegao iz zatvora da se pomiri sa ženom, ostavio pismo i rekao da će se vratiti

zatvor
06.11.2020.
u 21:56

- Prije bijega je ostavio pismo u kojem je sve objasnio. Ispričao se Upravi zatvora i rekao da će se sam vratiti u zatvor kada riješi svoje probleme - kaže isti izvor.

Edis Zukić (38) iz sela Kerep kod Gradačca pobjegao je u četvrtak navečer iz Kaznenopopravnog zavoda u Orašju, priopćili su službeni izvori.

- Nama je bijeg zatvorenika prijavljen u 17.40 sati. Odmah smo se dali u potragu i o njegovom bijegu smo obavijestili sve okolne policije u oba entiteta, Brčko Distriktu i Graničnu policiju BiH. Obavili smo uviđaj na mjestu bijega tijekom kojeg smo utvrdili kako mu je u bijegu pomogao drugi zatvorenik. Radi se o 27-godišnjem Vedranu K. iz Gornjeg Srebrenika. Njega sumnjičimo da je izvršio kazneno djelo omogućavanje bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda. O svemu smo obavijestili i dežurnu tužiteljicu Županijskog tužiteljstva u Orašju - kažu iz policije, piše Avaz. 

Bijeg Edisa Zukića jučer je potvrđen i u oraškom zatvoru.

- Zatvorenik je preskočio zid uz pomoć drugog zatvorenika koji ga je podigao na zid. Sve se lijepo vidi na videonadzoru. Pobjegao je dok je trajala večera - kažu zatvorski izvori.

U zatvoru za odbjeglog zatvorenika kažu kako je bio dobar i primjeran, a da su ga na bijeg natjerali obiteljski problemi.

- Prije bijega je ostavio pismo u kojem je sve objasnio. Ispričao se Upravi zatvora i rekao da će se sam vratiti u zatvor kada riješi svoje probleme - kaže isti izvor.

Avaz neslužbeno saznaje kako mu je navodno supruga u prošlu subotu bila u posjetu i rekla mu da neće više živjeti s njim u bračnoj zajednici. On se nakon toga pripremao i pobjegao iz zatvora kako bi riješio obiteljske probleme sa suprugom.

Zukić je u zatvoru oko šest mjeseci i ostalo mu je još 18 mjeseci da odsluži kaznu, a osuđen je za kazneno djelo krađa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije