NESREĆA NA ŽELJEZNIČKOM PRIJELAZU

Poginuli majka, kći i nećak, mještani upozoravaju: 'Bilo je samo pitanje dana kad će se dogoditi tragedija'

15.09.2022.
u 14:02

Prema informacijama lokalnih medija, poginuli su majka, kći i nećak iz Karlovca Ludbreškog. Vozač je u bolnici. Taj željezničko-cestovni prijelaz nema branike ili polubranike, već je ispred njega postavljen znak "Andrijin križ"

Strašna tragedija dogodila se jutros kod Ludbrega. U naletu putničkog vlaka na osobni automobil u Bolfanu u Varaždinskoj županiji danas u 9.30 sati poginulo je četverogodišnje dijete i djevojka (27). Drugo dijete, također staro četiri godine, preminulo je u bolnici.

Prema informacijama lokalnih medija, poginuli su majka, kći i nećak iz Karlovca Ludbreškog. Suvozač je u bolnici. Taj željezničko-cestovni prijelaz nema branike ili polubranike, već je ispred njega postavljen znak "Andrijin križ". 

– Bilo je samo pitanje dana kad će se dogoditi neka tragedija – kazala je jedna mještanka.

Pamte nesreću iz svibnja 2019. kad je na prijelazu lokalne ceste preko željezničke pruge također došlo do naleta putničkog vlaka na osobno vozilo. Policija je tada izvijestila da je vozačica stara 55 godina vozila u smjeru Svetog Petra i dolaskom na prijelaz ceste preko željezničke pruge na kojem nema uređaja za zatvaranje prometa, kao ni uređaja za davanje znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka, propustila zaustaviti se ispred prijelaza, pa je na automobil naletio putnički vlak. Nakon udara, vozačica se udaljila u nepoznatom smjeru, no pronađena je naknadno. Tada ozlijeđenih osoba nije bilo. 

Oglasila se i u PU varaždinska. 

"Danas u 9.30 sati, na željezničko-cestovnom prijelazu u Bolfanu u naletu vlaka na osobno vozilo smrtno su stradale tri osobe. Kako je dosad utvrđeno, 27-godišnja žena upravljala je osobnim vozilom iz smjera Svetog Petra. Dolaskom do navedenog prijelaza, koji nije označen svjetlosno-zvučnom signalizacijom niti zaštićen polubranicima ili branicima, nije se zaustavila ispred njega i uvjerila da prugom ne nailazi vlak. Zbog toga je u njezino vozilo udario putnički vlak koji je prometovao na relaciji Koprivnica – Varaždin. U naletu je smrtno stradala vozačica osobnog vozila te četverogodišnji dječak, putnik iz vozila. Dvoje putnika, muškarac starosti 28 godina i četverogodišnja djevojčica tom su prilikom ozlijeđeni i prevezeni u Opću bolnicu Koprivnica. Djevojčica je, nažalost, od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći preminula u bolnici u 10.35 sati", navode u policiji. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije