Sarajevo

Poginuo radnik na gradilištu, uhićena jedna osoba

gradiliste
ilustracija
13.05.2016.
u 12:58

Šezdesetdvogodišnji I. I. iz Sjenice, s privremenim boravkom u Sarajevu, poginuo je jučer u nesreći koja se dogodila na gradilištu u Urijan Dedinoj ulici u sarajevskoj općini Centar. Do nesreće je došlo oko 14 sati, kada je na objektu u izgradnji, došlo do pucanja metalne konstrukcije mobilne crpke za beton, kojom je upravljao operater Š.R., piše Faktor. 

Na mjesto događaja izašla je ekipa Zavoda za hitnu pomoć SŽ, čiji su liječnici potvrdili smrt radnika usljed zadobijenih ozljeda glave. Uviđaj su obavili tužitelj županijskog tužiteljstva u Sarajevu, policajci MUP-a SŽ, sudski vještaci medicinske i mašinske struke i inspektor zaštite na radu.

Tijelo preminulog je vozilom KJKP Pokop prevezeno u prosekturu Bare, gdje će biti izvršen vanjski pregled, a po potrebi i obdukcija. Zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine, u vezi sa izazivanjem opće opasnosti, policija je sinoć uhitila Š. R. a istraga ovog slučaja je u tijeku.

Nesreća se, kako doznaju, dogodila dok je Š. R., upravljao kamionom koji je njegovo vlasništvo, a u čijem sastavu se nalazi mikser za beton. Tada je došlo do preloma jednog dijela krana, u čijem sastavu se nalazi crijevo za beton, koje je udarilo radnika u glavu, usljed čega je namjestu preminuo.

– Uhićena osoba tijekom dana će biti predana u Županijsko tužiteljstvo u Sarajevu, gdje će, nakon što ga ispita postupajući tužitelj, biti odlučeno o daljnjim mjerama – kazala je Azra Bavčić, glasnogovornica sarajevskog Tužiteljstva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije