MUP SBŽ

Pokušaj ucjene načelnika Gornjeg Vakufa/Uskoplja, prijetili otmicom kćerke

Sead causevic
03.03.2016.
u 11:30

Načelnik je prijavio da je dobio SMS poruku u kojoj se traži da pripremi određeni iznos novca ili će mu, u protivnom, biti oteta kćerka

U tijeku je kriminalistička obrada četiri osobe, privedene u policiju zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile krivično djelo iznude u pokušaju.

- Načelnik toga grada Sead Čaušević obratio se 29. veljače oko 20 sati u PS Gornji Vakuf/Uskoplje i prijavio pokušaj iznude od nepoznate osobe. Naveo je da je dobio SMS poruku u kojoj se traži da pripremi određeni iznos novca ili će mu, u protivnom, biti oteta kćerka. Također, u poruci su načelniku upućene ozbiljne prijetnje, ukoliko slučaj prijavi policiji, potvrdio je za Fenu glasnogovornik MUP-a SBŽ Rusmir Prohan.

Odmah po prijavi slučaja, pripadnici PS Gornji Vakuf/Uskoplje poduzeli su niz radnji, koje su rezultirale dovođenjem u vezu s krivičnim djelom četiriju osoba iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja.

Radi se o osobama H.U. (21), T.E. (19), M.H. (21) i S.F. (20), svi iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja.  

Nad osmunjičenima je provedena kriminalistička obrada i oni su priznali izvršenje krivičnog djela iznude u pokušaju.

Također, u oduzetim mobilnim telefonima su pronađeni dokazi da su isto krivično djelo izvršili u slučaju druge osobe koja, zbog straha, to nije prijavila policiji.

Pronađena je i SIM kartica s koje su upućivane iznuđivačke SMS poruke koja će, uz izvješće o počinjenom krivičnom djelu, biti dostavljena Županijskom tužiteljstvu Travnik, nakon kompletiranja predmeta. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije