zračna luka u Sarajevu

Pokušao u BiH prokrijumčariti sat vrijedan 68.000 KM

ilustracija
15.02.2018.
u 10:41

Prilikom skeniranja prtljage pronađen je i oduzet skupocjeni sat koji je osoba pokušala unijeti na teritorij BiH bez plaćanja dažbina

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH su na zračnoj luci u Sarajevu spriječili pokušaj izbjegavanja plaćanja uvoznih dažbina na skupocjeni sat marke "Ulysse Nardin“, čija je tržišna vrijednost 68.000 KM.

Iz UNO pojašnjavaju da su pripadnici Grupe za sprečavanja krijumčarenja i prekršaja, iz Regionalnog centra Sarajevo, na osnovu informacija koje su im ustupile kolege iz Uprave carina Republike Hrvatske, izvršili presretanje i pregled prtljaga državljanina Bosne i Hercegovine koji je u našu zemlju pokušao ući preko zračne luke u Sarajevu.

Prilikom skeniranja prtljage pronađen je i oduzet skupocjeni sat "Ulysse Nardin“, koji je navedena osoba pokušala unijeti na teritorij BiH bez plaćanja uvoznih dažbina, a za koji je prethodno podnio zahtjev za povrat PDV-a kod zemlje izvoznice.

-Ovim radnjama potvrđene su informacije koje su kolege iz Hrvatske podijelile s UNO te je na osnovu istih izvršena vrijedna zapljena - naglašava se u priopćenju UNO BiH i napominje da je ovakav vid suradnje s kolegama iz Hrvatske uspostavljen kroz stalnu prisustnost na regionalnim obukama koje organizira Vlada SAD-a kroz program EXBS.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije