Živinice

Policajcima po sedam godina zatvora

03.11.2015.
u 06:15

Policajci su okrivljeni da su prekoračili ovlasti pri intervenciji za narušavanje javnog reda i mira u džamiji u Priluku kod Živinica

Ivo Tadić i Ibrahim Husejnović, policajci iz Živinica, jučer su u Županijskom sudu u Tuzli osuđeni na jedinstvenu zatvorsku kaznu od po sedam godina zatvora zbog smrti psihičkog bolesnika Zijada Klapića, bivšeg pripadnika 210. viteške brigade. Sutkinja Paša Softić je policajce okrivila da su 29. srpnja 2013. godine prekoračili ovlasti pri intervenciji za narušavanje javnog reda i mira u džamiji u Priluku kod Živinica. - Prišli su mu i jedan od njih je uzeo Zijada za ruku te pozvao drugog da mu pomogne. Došlo je do verbalne prepirke između policajaca i Zijada, a potom i zlostavljanja, nanošenja teže tjelesne ozljede i duševne patnje Zijadu Klapiću. Počeli su ga udarati šakama, stopalima, te službenim palicama po raznim dijelovima tijela, od čega je Zijad pao na zemlju. Nastavili su ga udarati iako su znali da od ovakvih ozljeda može nastupiti smrt, stoji u obrazloženju presude. Tijekom suđenja saslušana je i Zijadova majka Kadira. Ona je ispričala da je njen sin završio Elektrotehnički fakultet, da je išao na liječničke preglede u Živinice, ali da nikada nije bio nasilan. - Zijad je volio džamiju. Išao je tražiti sebi spas, a oni su ga dočekali kako ne treba. Efendija nikada nije kazao da ima problema sa Zijadom, ispričala je Kadira. Odvjetnici su nakon njena svjedočenja kazali da je njen iskaz u suprotnosti s ostalim svjedočenjima i materijalnim dokazima, te dodali da je Klapić bio psihički bolesna osoba. Svjedočio je i lokalni efendija koji je govorio o ranijim incidentima koje je Klapić pravio u džamiji, poput razbijanja prozora na džamiji, te ometanja vjernika. Zijad je imao psihičkih problema, hodao je po selu bos i pričao sam sa sobom, rekao je efendija. (ri)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije