Tužiteljstvo Unsko sanske županije

Potvrđena optužnica protiv Hamdije Lipovače i drugih

Tužiteljstvo
14.01.2016.
u 16:18

Tužiteljstvo Unsko sanske županije (USŽ) podiglo je optužnicu protiv Hamdije Lipovače, Alena Gluhalića, Amira Delića, Aide Džambegović, Senke Zolić i Seada Dupanovića, zbog više krivičnih djela, prenosi Avaz.ba

Kako prenosi BHT1, spomenuta grupa optužena je za produženo krivično djelo "Zloupotreba položaja ili ovlaštenja, te krivičnih djela Krivotvorenje službene isprave, obmana pri dobivanju kredita ili drugih pogodnosti i nesavjestan rad u službi".

Optuženima Hamdiji Lipovači, Alenu Gluhaliću i Amiru Deliću se stavlja na teret da su, prilikom izvođenja radova na sportsko-rekreativnom centru STENS u Bihaću, u vremenskom periodu od rujna 2006. do listopada 2009.godine, iskoristili službene položaje i to porvooptuženom kao načelnik Općine Bihać i zastupnik investitora, drugooptuženi kao direktor AGRA d.o.o. Bihać – izvođač radova i trećeoptuženi kao nadzorni organ.

Oni su, prema navodima optužnice, unosili neistinite podataka u građevinske knjige i uvećavali vrijednost izvedenih radova na centru STENS, na štetu Općine Bihać. Tako su pribavili korist AGRA d.o.o. u ukupnom iznosu od 516.543 KM.

Županijski sud u Bihaću u cijelosti je ovu optužnicu potvrdio 11. siječnja 2016. godine

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?