sud BiH

Potvrđena optužnica za zločine u Glamoču

sud
08.01.2016.
u 17:46

Sud BiH je potvrdio optužnicu protiv Sekule Babića zbog ratnog zločina počinjenog nad civilnim stanovništvom na području općine Glamoč.

Babić je, prema Tužiteljstvu, sudjelovao u ubojstvima, nanošenju fizičke i psihičke patnje, kao i pljačkanju te uništavanju imovine civilnog nesrpskog stanovništva s područja Glamoča, prenosi Fena.

Kako je ranije rečeno u Tužiteljstvu, on je u listopadu 1992. godine došao do kuće u kojoj su se nalazila četiri civila bošnjačke nacionalnosti, među kojima i jedno dijete, te je, u namjeri da ih sve ubije, uperio automatsku pušku kroz prozor i započeo rafalnu paljbu, usmrtivši time jednu stariju ženu.

Prema Tužiteljstvu, Babić je, zajedno s drugim pripadnicima Vojske Republike Srpske (VRS), na putu između sela Kamen i Jakir zaustavio stariju ženu bošnjačke nacionalnosti, koju su fizički maltretirali, i koja je nakon toga preminula usljed nanesenih povreda.

Optuženi Babić i još dvojica pripadnika VRS-a su, prema ranijem priopćenju Tužiteljstva, u selu Jakir maltretirali maloljetnog civila, kojeg je optuženi ispitivao i uzeo mu novac.

Babić je uhićen početkom rujna prošle godine, kada su mu određene mjere zabrane, javlja Birn.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije