Akcija SIPA-e u Tuzli i Lukavcu

Prali novac i oštetili budžet BiH za 784 tisuće maraka

10.02.2020.
u 16:05
Tijekom pretresa policijski službenici SIPA-e su otkrili i privremeno oduzeli dva mobilna telefona, procesne jedinice računara, određenu količinu novca te raznu poslovnu dokumentaciju i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Naime, osumnjičeni su u svojstvu vlasnika i odgovornih osoba u dvije tvrtke iz Lukavca, u namjeri izbjegavanja plaćanja carine i drugih uvoznih dažbina, carinskim organima BiH podnosli fakture lažnog sadržaja, s višestruko umanjenom vrijednošću robe, pa su po tom osnovu osumnjičeni platili carinu i druge uvozne dažbine u manjem iznosu.

Na taj način je izbjegnuto plaćanje carine i drugih dažbina koje se plaćaju prilikom uvoza robe u ukupnom iznosu od 784.486 KM, za koliko je oštećen budžet Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti izvršene su u suradnji s ovlaštenim službenim osobama Uprave za neizravno oporezivanje BiH i policijskim službenicima MUP-a Tuzlanske županije.
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije