Hadžići

Pripadnici FUCZ-a spasili tri dječaka iz minskog polja u Hadžićima

Fena
05.11.2017.
u 16:28

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) danas popodne su na području općine Hadžići spasili tri dječaka iz minskog polja.

Glasogovornica FUCZ-a Majda Kovač je kazala Feni da su na području općine Hadžići, iznad sela Kasatići, tri dječaka u dobi između 11 i 13 godina, zbog igre i dječije radoznalosti, ušli u obilježeno minsko polje, stotinu metara unutar minskog polja.

- Brzom akcijom Federalne uprave civilne zaštite, dva tima od deset ljudi, u veoma kratkom vremenu otišli su na lokaciju i izvukli djecu iz minskog polja. Djeca su slušala uputstva i završeno je na najbolji način, bez ozlijeđenih - kazala je Kovač te dodala da su djeca predana roditeljima.

Po njenim riječima, na lokaciji su bili i ministar unutarnjih poslova Županije Sarajevo Vedran Mulabdić i direktor FUCZ-a Fahrudin Solak.

Iz GSS stanice Sarajevo ranije je priopćeno da su odmah po dojavi od OKC 121 njihove ekipe izašle na teren i u kratkom vremenskom razdoblju locirale izgubljenu grupu. 

- Djeca su se nalazila u minskom polju, te je u komunikaciji sa OKC 121 pozvan deminerski tim koji je izlaskom na teren osigurao teren i napravio siguran prolaz za grupu – navode iz GSS stanice Sarajevo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije