KOD BIHAĆA

Pronađeni ostaci generala Vlade Šantića?

šantić
Foto: VL FOTO
29.01.2014.
u 15:39

Podsjećamo, zapovjednik HVO-a regije Bihać, general bojnik Vlado Šantić, nestao je nakon proslave 8. ožujka 1995. godine

Tim istražitelja koji radi na potrazi za tijelom ubijenog generala HVO-a Vlade Šantića, danas je na Grabežu iznad Bihaća, na lokalitetu "Mehana", pronašao plastično bure u kome se nalaze karbonizirani ostaci jedne žrtve, prenosi bhrt.ba

Istražni tim je na ovu lokaciju naveo zaštićeni svjedok, pa se pretpostavlja da pronađeni ostaci zaista pripadaju generalu Šantiću. U interesu istage nitko danas nije spreman davati izjave o pronalasku tijela, a tek će DNK analiza pokazati da li su pretpostavke točne.

Podsjećamo, zapovjednik HVO-a regije Bihać, general bojnik Vlado Šantić, nestao je nakon proslave 8. ožujka 1995. godine, a posljednji put viđen je u pratnji pripadnika Petog korpusa Armije Republike BiH u Hotelu "Sedra" u Ostrošcu kod Cazina. Nakon toga je, prema tvrdnjama zaštićenih svjedoka ubijen.

Prema izvještaju Federalne uprave policije upućenom Županijskom tužiteljstvu u Bihaću, za ubojstvo Šantića sumnjiči se sedam osoba, a prvoosumnjičeni je ratni zapovjednik 502. Brigade Petog korpusa Armije BiH Hamdija Abdić - Tigar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije