TRAGEDIJA U IVANCU

PU Varaždinska o smrti policijskih službenika: Svi smo šokirani, ovako nešto kod nas se nije dogodilo

Vjeran Zganec/Pixsell
17.04.2022.
u 20:44

Policija je dojavu dobila u nedjelju oko 13:40, a policijski službenici koji su bili poslani na teren su pronašli tijela svojih kolega

Načelnik PU varaždinske Predrag Benčić obratio se javnosti nakon što su u nedjelju popodne u stanu stambene zgrade u Ivancu pronađena tijela muškarca i žene, policijskih službenika te policijske uprave.  Prema do sada dostupnim informacijama, riječ je o samoubojstvu i ubojstvu. "Ovo je događaj koji u povijesti Policijske uprave varaždinske nije bio zabilježen i sve nas je šokirao, sve radne kolege. Takav događaj se ne pamti na području naše uprave. Uz stalnu edukaciju policijskih službenika koje provodimo i liječničke preglede, dogodilo se ono što smo najmanje htjeli - kazao je načelnik PU varaždinske Predrag Benčić koji je izrazio sućut članovima obitelji preminulih.

Navodno su susjedi čuli zvuk dva hica. Policija je dojavu dobila u nedjelju oko 13:40, a policijski službenici koji su bili poslani na teren su pronašli tijela svojih kolega. Očevid će utvrditi sve okolnosti događaja. - To vam se dogodilo u mojoj zgradi, ali ja sam na drugom ulazu, tako da nisam ništa čula sve do pola pet, kad me nazvala prijateljica i pitala što se to dogodilo kad ima toliko policije. Pojma nisam imala. Ne poznajem vam ja te ljude, znam da u zgradi žive policajci, ali nisam bila u kontaktu s njima - kaže nam stanarka iz zgrade u kojoj su pronađena tijela žene i muškarca, policijskih službenika. Nije, dodaje, čula pucnjeve.

Podsjetnik na ubojstvo u Međimurju prije šest godina

U lipnju 2016. godine 46-godišnji prometni policajac vatrenim oružjem usmrtio je dvije žene, 52-godišnju djelatnicu Policijske uprave međimurske s kojom je bio u vezi i njezinu nećakinju. Optužen je da je 26. lipnja 2016. u Svetoj Mariji, u stanju neubrojivosti, ispalio više hitaca iz pištolja u djelatnicu PU međimurske (računovotkinju) koja je izlazila iz automobila ispred svoje kuće, i to iz osvete jer je htjela prekinuti vezu, nakon čega je krenuo prema automobilu, otvorio vrata s vozačeve strane i ispalio više hitaca u njezinu nećakinju. Obje su žene zadobile prostrijelne rane po tijelu od kojih su preminule na mjestu događaja. U policiji su rekli da nisu znali da su bili u vezi, a prometni policajac je bio na dugotrajnom bolovanju. Istraživalo se je li smio kod sebe imati službeni pištolj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije