Detalji akcije "Orka"

Rahman Begluk označen kao vođa, 13 uhićenih, a jedan u Hrvatskoj

12.09.2019.
u 10:28

Trinaest osoba je jutros uhićeno u akciji "Orka" koja se provodi širom entiteta FBiH, dok se jedna osoba nalazi na izdržavanju kazne u Hrvatskoj. Rahman Begluk je označen kao vođa kriminalne skupine koja se tereti za niz krađa, pljački i razbojstava.

Begluk je zbog istih krivičnih djela uhićivan i prije dvije godine u akciji "Shark", također akciji Federalne uprave policije. On je bio osumnjičen za pljačkanje u tržnim centrima i drugim objektima na području Hercegovine.

On je i 2015. godine bio poznat nevesinjskoj policiji koja je tada Okružnom tužiteljstvu u Trebinju dostavila izvješće protiv dvije osobe iz Mostara i jedne osobe iz Konjica zbog sumnje da su ukrale razne predmete iz 17 objekata u selu Zijemlje na području općine Istočni Mostar. Begluk i još dva muškarca su tada osumnjičeni za provale u 17 kuća.

Begluk je policiji bio poznat i po provalama u trafostanice, odakle je krao dalekovode od Livna do Trebinja.

Službenici FUP-a od jutros su pretresli 14 lokacija i pronašli oružje i eksploziv, a skupina se tereti za niz pljački u posljednjih pet godina.

Trenutačno se vrše privođenja osumnjičenih u policijske prostorije gdje će biti završena kriminalistička obrada. Današnja akcija FUP-a smatra se najopsežnijom ove godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije