iznuda Zbog iznude, jučer saslušani Mirza Hatić i sudionici

Ranjeni auto-mafijaš s pomagačem htio pregaziti policajce!

pajic
08.05.2015.
u 09:26

Miroslav Pajić (27) iz Lukavice uhićen je nakon što je za njim MUP Sarajevo raspisao tjeralicu jer je ukradenim BMW-om pokušao ubiti policajce u Vogošći, kada je i ranjen. Naime, ophodnja je u subotu oko 23.20 sati u Igmanskoj ulici primijetila bijeli BMW registracijskih oznaka A60-O-160 koji je te večeri ukraden na Ilidži. Pri pokušaju zaustavljanja, Pajić i njegov pomoćnik su vozilom krenuli prema policajcima koji su u rukama suvozača ugledali pištolj te su počeli pucati prema BMW-u te tom prilikom pogodili Miroslava Pajića. Tada su kradljivci BMW-om udarili dvojicu policajaca te im nanijeli lakše ozljede pa produžili vožnju. Ubrzo se ranjeni Pajić javio u bolnicu Kasindol gdje je i žurno operiran zbog zaostalog zrna u tijelu, što je doznala i policija u Istočnom Sarajevu te ga stavila pod nadzor.

Policijski poznanik

Miroslav Pajić, inače sin Slobodana Pajića, direktora Mesne industrije Pajić-prom u Istočnom Sarajevu, stari je policijski poznanik zbog raznih kaznenih djela. Podsjetimo, iza rešetaka je bio u siječnju 2011. u akciji kodnog naziva “Kamen” kada je policija zaplijenila oko 200 automobila, višemilijunske vrijednosti, koja su ukradena na području čitave BiH, te uhitila 29-članu skupinu. - Skupina se teretila za organizirani kriminal, odnosno krađe automobila, krivotvorenje isprava, iznude, krijumčarenje, prikrivanje, zloupotrebu položaja, primanje i davanje mita, izradu i nabavu oružja i sredstava namijenjenih izvršenju kaznenih djela. Optuženi su Šemsudin Hodžić, te Enis Mandal, Zoran Jokić, Murat Đuderija, Josip Rašo, Goran Pećaranin, Mustafa Demirović, Antonio Ćorluka, Nada Govedarica, Alen Hasković, Edin Kazagić, Dragan Ikić, Božidar Kundert, Dejan Jokić, Esudin Hadžić, Miroslav Pajić, Semir Šehović, Vladimir Lizdek, Haris Fukelj i Admir Kovačević. Svi su negirali krivnju. U optužnici se, između ostalog, navodilo da su Hodžić, Mandal i Zoran Jokić tijekom 2009. pa do početka 2011. godine na području BiH osnovali organiziranu skupinu ljudi koja je ukrala više stotina automobila. Pripadnici ove skupine djelovali su udruženo u cijeloj BiH, te susjednoj Srbiji i zajednički krali vozila na području Sarajeva i Mostara. - navode iz policije.

Bacao bombu

Također, Miroslav Pajić je uhićivan i zbog bacanja bombe u mesnicu Gricko 1 u Lukavici, vlasništvo Vojislava Granića koji je prije radio u mesnici Pajić-prom, što se protumačilo kao konkurencijsko miniranje. On je to i priznao.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije