MUPKS-a

Rekordna zapljena hašiša

hašiš
18.12.2015.
u 13:07

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUPKS-a  proveli su u protekla 24 sata dvije odvojene akcije u kojima je zaplijenjeno više od pet kilograma droge i uhićene četiri osobe.

Portparol Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo Irfan Nefić kazao je na konferenciji za novinare da su akcije "Peace" i "Gandža" provedene na području općina Centar i Ilidža, te da su operativne pripreme i aktivnosti trajale od rujna. Uhićeni u ovim akcijama od ranije su poznati policiji.

Akcija "Peace" provedena je  na području općine Centar gdje su policijski službenici izvršili pretres osoba inicijala H.M. i M.A.

- Kod H.M.  je pronađeno  deset paketića s materijom koja asocira na drogu amfetamin i šest paketića s materijom koja asocira na  hašiš, te mobilni telefon, dok su kod M.A. pronađeni i oduzeti paketić s materijom koja asocira na marihuanu, te dva grumenčića materije koja asociraju na hašiš - kazao je Nefić.  

Nakon toga je izvršen pretres dviju kuća koje koristi H.M. i pronađeno je i oduzeto 3,5 kilograma amfetamina i oko  1,6 kilograma hašiša, te pribor za prepakiranje droge. Nefić je dodao da su obojica uhićeni i predati na postupanje.

-Za ovu akciju bitno je navesti da je pronalazak crne materije koja asocira na hašiš na području Županije, jedan od rijetkih u poslijeratnom periodu. Prethodnu zapljenu smo imali 2004. godine kada se radilo o 400 grama - dodao je Nefić dodajući da se radi o rekordnoj zapljeni.

Akcija "Gandža" provedena je na Ilidži gdje su policijski službenici izvršili pretres kod osoba inicijala V.R. i  S.M.

Kod V.R. pronađen je i oduzet  paketić s oko 15 grama materije koja asocira na amfetamin, paketić sa zeljastom materijom koja asocira na marihuanu, te pištolj "miniglock" za koji nije imao odobrenje. Kod S.M. je pronađen po jedan paketić marihuane i amfetamina.

Pretresom stana koji koristi V.R. pronađeno je 145 grama marihuane, 15 grama amfetamina, putna isprava na tuđe ime i pribor za prepakiranje droge.  Obojica su uhićeni.  

Policijski komesar Vahid Ćosić najavio je slične akcije. Ministar unutarnjih poslova KS-a Ismir Jusko je čestitao pripadnicima ovog odjeljenja napominjući da je najvažnije da se droga nije našla na tržištu kod krajnjih korisnika.

Načelnik krimpolicije KS-a Džafer Hrvat pojasnio je da je proizvodnja hašiša tehnološki zahtjevan proces i da je za jedan kilogram hašiša potrebno 280 kilograma marihuane.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije