Zločin u Srbiji

Rumunjska banda supružnike ubila i bacila ih u septičku jamu

20.02.2016.
u 08:00

Trojica Rumunja uhićena su zbog sumnje da su iz koristoljublja usmrtila supružnike Dragu (73) i Dragoljuba (71) Jugovića iz Brodice kod Kučeva, općina Požarevac. Riječ je o Grigoriju Viorelu (55), Germanu Florijanu (49) i Vasileu Dumetresu (44), koji imaju prebivalište u Brodici. Sumnja se kako su u nedjelju nožem prerezali grkljane svojim žrtvama, a onda njihova tijela zamotali u plahte i bacili u septičku jamu. Naime, zločin je izvršio osumnjičeni Grigorije, a druga dvojica su mu pomagala u odnošenju tijela i prikrivanju zločina.

Oni su kod bračnog para Jugović radili kao ložači kotla za parno grijanje, pa su imali uvid u njihovo dobro imovinsko stanje. Da je motiv ovog dvostrukog zločina koristoljublje, govori podatak kakoa je iz kuće nestalo oko 5000 eura. Nesretni supružnici bili su jako imućni jer su čitav radni vijek proveli u Austriji, odakle su se prije 15 godina i vratili u rodni kraj nakon umirovljenja, a u dvorištu su podigli i restoran s prenoćištem. Iza sebe su ostavili troje djece koja žive i rade u inozemstvu, kao i devetero unučadi po kojima su svom restoranu dali naziv “Devet Jugovića”. Nestanak supružnika policiji su prijavile njihove susjede, u ponedjeljak ujutro, nakon što su na stolu u kući zatekli postavljene tanjure, posumnjali su kako su u blizini, što se ispostavilo točno jer su njihova tijela sutradan pronađena u septičkoj jami. Safet, sin ubijenog para, ogorčeno je komentirao uhićenje rumunjske bande. “Strašno, kakve bi to životinje uradile? To su ljudi bez duše..., tako da ubiju dvoje staraca. Pa oni su jedva hodali”, kazao je Safet koji se zbog ovog tužnog događaja vratio u selo poslije pet godina. Mještani Brodica otkrivaju kako su uhićeni Rumunji u selu živjeli četiri-pet godina, a kod Jugovića su radili tri tjedna. Istraga traje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije