Očajnički čin u Mostaru

Pacijent snimio MR pa tražio u toalet i skočio sa 7. kata bolnice

skb
06.06.2016.
u 12:20

- Čovjek je pao ispred mene, srce će mi stati! - govorila je vidno potresena starija žena u crnom ušavši jučer pola sata poslije podne u Odjel za laboratorijsku dijagnostiku SKB Mostar u naselju Bijeli brijeg, gdje su se oko nje ubrzo okupili zbunjeno medicinsko osoblje i prisutni pacijenti, piše Večernji list BiH. Nikome nije bilo jasno što se događa dok su potresenoj ženi, koja nije mogla doći do daha, pružali pomoć umivajući je vodom te pokušavali utvrditi o čemu govori. Nikako im nije mogla objasniti što je točno vidjela, a na prvi pogled nitko unutra ni vani nije bio u teškom stanju pa je osoblje uzalud obilazilo hodnike i parkiralište, gdje se ništa neobično nije događalo. No, ubrzo se pročulo kako na ravnom krovu ovog odjela u lokvi krvi nepomično leži pacijent koji je skočio sa sedmog kata, točnije s prozora Odjela neurologije. Riječ je o Dušanu Mladenoviću (69) iz Mostara.

Skok u smrt

- Nesretni pacijent bio je na snimanju magnetne rezonancije i pri povratku je rekao medicinskoj sestri kako bi trebao do toaleta, a onda se bacio naočigled šokiranih bolesnika koji su sa svojih prozora vidjeli kako pada u ponor. Potom su čuli jak udarac o tlo. U nevjerici su pogledavali i dozivali u pomoć. Nastala je metež, ali, nažalost, nije mu bilo pomoći - kažu nam iz ove bolnice, napominjući kako se Dušan prethodno liječio na susjednom plućnom odjelu.

Nema tragova nasilja

Uz pomoć inspektora PU Mostar očevid je obavio dežurni županijski tužitelj Spomenko Jukić koji se jučer nije mogao izjasniti o okolnostima u cilju daljnje istrage. Tek se neslužbeno spominjalo kako je riječ o klasičnom samoubojstvu skokom u smrt. - Ništa ne upućuje na nasilje, odnosno neko kazneno djelo. Kako kažu svjedoci, nije bilo prisutnosti neke druge osobe u njegovoj blizini u kritično vrijeme - ističu iz policije. Nažalost, ako se te sumnje pokažu točnima, ovo je u posljednje vrijeme već četvrti očajnički čin teško bolesnih pacijenata koji su svoje živote okončali skokom u krugu bolnica na području cijele BiH. U drugom slučaju, onom iz Bihaća, zimus se jedan pacijent, prethodno čuvši svoju dijagnozu, išetao iz bolnice u pidžami i papučama, a tek nakon mjesec dana našli su njegovo tijelo u rijeci. Ispostavilo se da se iste večeri bacio u vodu. Stručnjaci tvrde kako je u pitanju gubitak smisla života.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije