Policija objavila fotografiju

Sakrio ih ispod vreća cementa: Za 2400 eura pokušao prokrijumčariti 24 osobe iz BiH u Hrvatsku

PU dubrovačko-neretvanska
17.04.2023.
u 17:22

Kako je izvijestila policija, sve se odvilo u petak u jutarnjim satima tijekom granične kontrole na prijelazu Nova Sela

Dubrovačko-neretvanska policija prošloga je petka pronašla 24 migranata u teretnjaku splitskih registarskih oznaka. Utvrđeno je kako se radilo o državljanima Turske koji su htjeli prijeći u schengenski prostor, no policija ih je u tome zaustavila, a vozač je kazneno prijavljen.

Kako je izvijestila policija, sve se odvilo u petak u jutarnjim satima tijekom granične kontrole na prijelazu Nova Sela.

Vozač (29) hrvatskog državljanstva u teretnom je vozilu pokušao prokrijumčariti 24 osobe turskog državljanstva. Među njima se nalazilo 20 muških i dvije ženske osobe, te dvoje djece koji su bili smješteni između vreća cementnog ljepila.

''Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 29-godišnjak za 2400 eura namjeravao spomenute osobe nezakonito uvesti u Republiku Hrvatsku iz pravca Bosne i Hercegovine i ostaviti ih na području Dalmacije. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je kazneno prijavljen za kazneno djelo iz čl. 326. Kaznenog zakona „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici šengenskog sporazuma“'', izvijestila je policija.

Zbog neispunjavanja uvjeta ulaska i boravka, državljanima Turske je odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku i oni su se vratili u Bosnu i Hercegovinu.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije