UKC Tuzla

Sedam dana nakon nesreće kod Usore preminuo deminer Aldin Selimović

UKC Tuzla
16.03.2016.
u 12:07

MUP TŽ nas je obavijestio da je deminer preminuo u tuzlanskoj bolnici, kazao je dežurni operativni MUP-a ZDŽ

Deminer Norveške narodne pomoći tridesetdvogodišnji Aldin Selimović (32) iz Mramora kod Tuzle, koji je 9. ožujka teško ozlijeđen prilikom deminiranja terena na Putnikovom Brdu u Općini Usora, preminuo je u UKC-u Tuzla, potvrđeno je za Oslobođenje iz MUP-a ZDŽ.

- MUP TŽ nas je obavijestio da je deminer preminuo u tuzlanskoj bolnici, kazao je dežurni operativni MUP-a ZDŽ.

Do nesreće u kojoj je Selimović zadobio teške ozljede došlo je na nekadašnjem poligonu bivše JNA na Putnikovom Brdu, prilikom čišćenja terena od protupješadijskih mina. 
                                               
Čišćenja tog poljoprivrednog i šumskog zemljišta od zaostalih mina vršio je deminerski tim Norveške međunarodne pomoći koji je početkom ožujka otpočeo sezonu deminiranja na ovom području, a istražni odbor BHMAK-a je utvrdio da je deminer nagazio na protupješadijsku minu PROM-1 A. 

Ozlijeđeni deminer je odmah prevezen u dobojsku bolnicu "Sveti Apostol Luka". Zbog teških ozljeda amputirane su mu obje noge, točnije lijeva natkoljenica i desna potkoljenica, nakon čega je iz Doboja prebačen u tuzlanski UKC. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije