JE LI PRONAĐEN MATEJ PERIŠ

Šef hrvatske krim policije: Čekamo potvrdu je li to Matej i koji je uzrok smrti, ostajemo koliko treba

Davor Javorović/PIXSELL
18.05.2022.
u 19:51

Tijelo muškarca jutros su uočili lađari koji su odmah kontaktirali policiji, a prema odjeći koja je bila na tijelu, pretpostavlja se da se radi o Splićaninu

U Beogradu je jutros u rijeci Dunav pronađeno tijelo muškarca za kojeg se sumnja da je nestali Matej Periš (27). Na mjesto događaja je stigla i hrvatska policija, a načelnik hrvatske Uprave kriminalističke policije i pomoćnik glavnoga ravnatelja policije Antonio Gerovac daje izjave za medije. 

Podsjećamo, tijelo muškarca jutros su uočili lađari koji su odmah kontaktirali policiji, a prema odjeći koja je bila na tijelu, pretpostavlja se da se radi o Splićaninu koji je nestao u noći s 30. na 31. prosinca prošle godine. Radi se o prvoj konkretnoj informaciji o njegovom nestanku u čak 139 dana potrage.

- Tijelo muškarca koje je pronađeno će biti odvedeno na obdukciju gdje će se utvrditi uzrok smrti, kao i činjenica da će se utvrđivati DNK analiza. Vidjet ćemo u suradnji sa srpskom policijom koji će se svi nalazi još trebati obaviti, no to ćemo još sve vidjeti - kazao je na početku pa najavio kada bi se mogli očekivati rezultati DNK analize.

- Sve ovisi o činjenici iz kojeg će se genetskog materijala raditi DNK analiza - kazao je.

- Sve okolnosti oko pronalaska tijela tek će se utvrđivati u narednim danima. Ono što možemo potvrditi je ono što će potvrditi obdukcija. Ako se radi o utapanju, to će pokazati prisutnost vode u plućima. Obdukcija bi se trebala obaviti sutra - kazao je. Hrvatska policija idućih će se dana nalaziti u Beogradu.

-  Tijekom idućih dana ćemo ovdje ostati dok se utvrdi uzrok smrti te radi li se doista o Matejom što najviše zanima samu obitelj. Bili smo u kontaktu s ocem Mateja i bit ćemo dokle god treba - kazao je. 

- Čak su i mediji bili korektni, međutim, vijesti koje su se pojavljivale i upućivale da mu se nešto dogodilo, molio bih da se ne radi. Policija je izvještavala medije i obitelj o svemu te takve stvari doista ne pomažu u istrazi jer se policija onda mora fokusirati na to, a ne na ono što je bitno - dodao je. 

Zasada srbijanska policija ne daje nikakve informacije o ovome događaju te izostaje svaki odgovor, javio je ranije reporter Večernjeg lista Branimir Bradarić iz Beograda, no tijekom današnjeg dana najavljeno je kako bi u Beograd idućih dana ponovno mogao doći otac Nenad Periš.

Nenad Periš u više navrata zahvaljivao MUP-u Srbije na angažiranosti oko Matejevog nestanka, a odmah po primitku informacije da je pronađeno tijelo srbijanska policija kontaktirala je Nenada Periša. 

Inače, Matej Periš nestao je u noći s 30. na 31. prosinca prošle godine za vrijeme boravka u Beogradu zbog proslave Nove Godine. Društvo je tu večer izašlo u klubove koji se nalaze na Beton Hali, da bi Matej otišao iz jednog kluba oko 2 sata te mu se otada gubi svaki trag. Objavljene su snimke na kojima se vidi da Matej trči ulicama Beograda, no nije poznato kamo je trčao. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije