nestali tijekom raftinga na rijeci Uni u BiH

Šestero mladih nestalo tijekom raftinga, tražili ih 13 sati

Ilustracija
ilustracija
16.05.2016.
u 10:09

Sve je srećom dobro završilo za četiri djevojke i dva mladića iz Pule koji su u subotu nestali tijekom raftinga na rijeci Uni u Bosni i Hercegovini.

- Pronađeni su živi i zdravi te su evakuirani na sigurno. Prošli su bez ozljeda, samo su bili pothlađeni. Utoplili smo ih i dali im tople napitke - rekao je za medije Ermin Lipović iz bihaćkog GSS-a.

Kako je ispričao, čamac u kojemu je bilo šestero hrvatskih raftera prevrnuo se na Uni, a oni su nakon toga isplivali iz rijeke.

Uspjeli su sjedni drugome pomoći i svi su nakon 15-ak minuta od prevrtanja, uspjeli izaći na obalu.

Mislili su da će nakon toga čamac doći po njih i krenuli su dalje nizvodno, ali je padao mrak. Bili su mokri i promrzli. Noć su proveli na otvorenom, a onda je GSS došao po njih. Naime, oko 19 sati skiper je javio da ih nema pa se u potragu odmah krenulo. Tragalo se do jedan ujutro, no zbog magle i kiše potraga je nakratko bila prekinuta. Pulska ekipa je, pak, nakon prevrtanja čamca nastavila pješice kroz šumski predio i tada je izgubljen svaki trag o njima. GSS ih je ponovo počeo tražiti nakon pet sati, a naišli su i na manje tragove. Tražili su ih i na široj lokaciji zvanoj Crno vrelo, tri kilometra od Stranačkog buka, nizvodno u kanjonu. Oko sedam ujutro su ih našli. Svi su čamcem prebačeni na sigurno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?