Nesreća

Šesti dan tečaja za ronioce poginula 24-godišnjakinja

ronjenje
Deutsche Welle
23.09.2015.
u 06:15

Djevojka se već za prvog zarona počela nekontrolirano kretati pa je voditelj prekinuo tečaj i izvukao je na brod

Polaznica škole ronjenja M. H. (24), hrvatska državljanka, iz zasad neutvrđenih razloga smrtno je stradala u ponedjeljak na Braču tijekom organiziranog ronjenja. Pohađala je tečaj u mjesnoj školi ronjenja u čijoj je organizaciji s peteročlanom grupom polaznika ronila na poziciji uvale Travna, nedaleko od Pučišća, kamo su doplovili ronilačkim plovilom.

Prema iskazima svjedoka, nesreća se dogodila šesti dan tečaja već za prvog zarona na dubini od pet metara kada se djevojka iznenada počela nekontrolirano kretati. Voditelj ronjenja D. P. prekinuo je tečaj, izvukao je na ronilački brod te odmah otplovio za Milnu, o čemu je obavijestio i splitski Centar 112. Pokrenuta je koordinirana spasilačka akcija. Po dolasku u Milnu, unesrećena roniteljica premještena je na službeno plovilo Lučke ispostave Milna te hitno prevezena u splitsku lučicu Zenta u kojoj ju je preuzela Hitna. Nedugo po obavljenom hitnom medicinskom transportu iz splitskoga KBC-a dojavljeno je da je M. H., nažalost, preminula. Što je uzrok nesreće trebalo bi se znati po dovršetku očevida. (Slavica Vuković)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije