Tijekom pretresa

SIPA lišila slobode dvije osobe zbog krijumčarenja migranata

14.07.2020.
u 12:34

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su  na području Zeničko-dobojske županije lišili slobode dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo iz članka 189. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine „Krijumčarenje ljudi“ “ i spriječili krijumčarenje 13 migranata u zemlje Europske Unije, od kojih je devetoro djece. 

U sklopu navedenih aktivnosti, policijski službenici SIPA-e pretražili su dva stambena objekta u Sarajevu i tom prilikom otkrili pet krijumčarenih osoba koje nisu posjedovale identifikacijska dokumenta. 
 
Osumnjičene osobe privedene su u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predate u dalju nadležnost Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.
                                
Navedene aktivnosti provedene su po nalozima Tužiteljstva BiH i Suda BiH, u suradnji sa, Službom za poslove sa strancima i MUP-om Zeničko-dobojske županije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije