financijski kriminal

SIPA podnijela izvješće protiv tri osobe zbog pranja novca

sipa
08.07.2016.
u 15:36

U okviru intenzivnog rada na predmetima iz oblasti financijskog kriminala, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu podnijeli su Tužiteljstvu BiH izvješće o postojanju osnovane sumnje o počinjenom krivičnom djelu i izvršiteljima protiv tri osobe. 

Izvješće je podneseno zbog postojanja osnovane sumnje da su navedene osobe počinila krivično djelo iz člana 209. KZ BiH „Pranje novca“, na način da su novčana sredstva u iznosu od 1.600.000 EUR-a unijeli u legalne financijske tijekove u BiH, gdje su u cilju prikrivanja stvarne prirode i izvora otvorili račune kod domaćih banaka, osnovali jednu pravnou osobu, izvršili više podizanja gotovine te domaćih i međunarodnih transfera novca. Dio u novca u iznosu od 900.000 EUR-a, na prijedlog Državne agencije za istrage i zaštitu, blokiran je Rješenjem Suda Bosne i Hercegovine.

U okviru rada na ovom predmetu ostvarena je značajna suradnja s inozemnim agencijama za provođenje zakona, priopćeno je iz SIPA-e.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije