AKCIJA "SKUTER 2"

SIPA pronašla skoro četiri tone duhana, uhićene tri osobe

26.01.2021.
u 16:14

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u suradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, realizirali operativnu akciju kodnog naziva “Skuter 2” koja je usmjerena protiv nedozvoljenog prometa akciznim proizvodima.

Prilikom realizacije operativne akcije policijski službenici SIPA-e pretresli su osobe, stambene i poslovne objekte na četiri lokacije u Foči i Bijeljini, te lišili slobode tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine „Organizirani kriminal“, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 210a. istog zakona „Nedozvoljen promet akciznih proizvoda“.

Prilikom pretresa policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli 1.259 kutija cigareta, oko 3.810 kilograma raznog duvana, četiri vage, pet mobilnih telefona i četiri SIM kartice, novac u ukupnom iznosu od 16.000 eura, 630 USD i 5.500 konvertibilnih maraka, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Operativna akcija „Skuter 2“ realizirana je po naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Osumnjičene osobe privedene su u prostorije SIPA-e i nad njima je u tijeku kriminalistička obrada.

U vezi sa realizacijom gore navedenih aktivnosti, SIPA će u zakonskom roku nadležnim pravosudnim institucijama podnijeti odgovarajuća izvješća.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije