Akcija u Rogatici

Uhićeni Slaven Dakić, Rade Bartula i Zoran Jovičić, vozilo se povezuje s ubojstvom policajaca?

N1
06.11.2018.
u 12:31

U zajedničkoj akciji nekoliko bh. policijskih agencija, sinoć su u Rogatici uhićene tri osobe, od kojih su dvije kriminalistički obrađene u Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) i predane MUP-u Sarajevske županije, dok je jedna osoba puštena na slobodu.

Kako N1 neslužbeno doznaje, prilikom pretrage na Sokocu uočeno je i crno vozilo Range Rover. Isto vozilo s istim ukradenim tablicama primijećeno je u Sarajevu na dan ubojstva dva pripadnika MUP-a SŽ krajem prošlog tjedna i kasno sinoć je prevezeno u krug SIPA-e.

Neslužbeno se doznaje da je jedna od dvije uhićene osobe već ranije bila uhićena u sklopu akcije “Volan”.

Akcija Volan je najveća dosadašnja istraga u Bosni i Hercegovini usmjerena protiv autokriminala. U srpnju prošle godine državno tužiteljstvo priopćilo je da je u suradnji s policijskim agencijama uspjelo ‘razbiti’ četiri organizirane kriminalne grupe koje se sumnjiče za krađe automobila na području Sarajevske, Tuzlanske, te Hercegovačko-neretvanske i Zapadno-hercegovačke županije još od 2011. godine.

Gotovo godinu nakon prvih uhićenja u akciji “Volan” podignuta je optužnica protiv 27 osoba koje dolaze iz oba bh. entiteta. Terete se da su naoružani i maskirani krađe izvršavali specijalističkim alatom i priborom, uz upotrebu radio-stanice podešene na policijske frekvencije kako bi pratili kretanja policije. Ukradena vozila, više od 200, skrivana su uglavnom na području Sarajeva, Lukavice, Pala, Sokoca, a od vlasnika vozila kasnije je iznuđivan  otkup.

Optuženi su se na ročištima pred Sudom BiH u kolovozu izjasnili da nisu krivi.

Akcija će biti nastavljena. U akciji su sudjelovali SIPA i MUP RS uz asistenciju MUP-a SŽ.

Tko je uhićen

U zajedničkoj akciji nekoliko policijskih agencija u Rogatici uhićeni su Slaven Dakić (30) iz Istočne Ilidže, Rade Bartula (51) sa Sokoca i Zoran Jovičić (54) iz Rogatice, doznaje Srna iz policijskih izvora.

Iz SIPA-e je rečeno da je sinoć u Rogatici jedna osoba puštena na slobodu.
Slaven Dakić zvani Žućo, pripadnik je grupe protiv koje je Tužiteljstvo BiH podiglo do sada najopsežniju optužnicu za organizirani kriminal u vezi s krađama automobila, krijumčarenjem i daljnjom prodajom, izmjenom identifikacijskih oznaka, iznuđivanjem otkupa ili rastavljanjem u dijelove za daljnju prodaju, uglavnom skupocjenih motornih vozila, ukradenih od građana u Sarajevskoj županiji, Istočnom Sarajevu i drugim krajevima BiH.

Dakić je također bio jedan od sudionika u pucnjavi na Dejana Vukovića - Super Bebu, automafijaša iz Istočnog Sarajeva.

MUP RS o akciji

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo su, u ponedjeljak navečer su, na osnovu operativnih informacija Državne agencije za istrage i zaštitu BiH, da se na području Sokoca kreće putničko motorno vozilo marke "Range Rover“, te da postoji sumnja da se radi o otuđenom vozilu izvršili blokadu prioćeno je iz MUP-a RS.

Tom prilikom je na lokalitetu Gluhovina, općina Rogatica uočeno navedeno vozilo, a u blizini vozila zatečena osoba inicijala S.D. (1988) iz Istočne Ilidže, R.B. (1967) iz Sokoca i Z.J (1964) iz Rogatice.

"osobe su uhićene, a uz suglasnost i pod nadzorom tužitelja Okružnog javnog tužiteljstva Istočno Sarajevo izvršen je uviđaj na licu mjesta, nakon čega su osobe i vozilo predani Državnoj agenciji za istrage i zaštitu BiH, na daljnje postupanje, prenosi N1.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je navedeno vozilo otuđeno 12.09.2018. godine, na području Sarajevske županije.

Takođe, širim pregledom blokiranog područja, u regiji sela Barnik, općina Sokolac pronađena su još dva putnička motorna vozila, kao i veća količina auto dijelova, za koja postoji sumnja da potiču iz kaznenih djela "Krađa“ izvršenim na području Sarajevske županije.

Nakon izvršenog uviđaja, vozila i auto dijelovi će biti predani MUP-u SŽ", priopćeno je iz MUP-a RS.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije