Akcija 'Black Tie 2'

SIPA u velikoj akciji privedene 22 osobe, među njima visoki dužnosnici FUP-a, specijalci, direktor bolnice u Zenici...

SIPA
22.04.2024.
u 18:17

U policijskoj akciji pripadnika MUP-a SŽ i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) "Black Tie 2" po nalogu Tužiteljstva BiH danas su privedene ukupno 22 osobe.

Uhićeni su visokopozicionirani policijski dužnosnici Federalne uprave policije (FUP), priopćilo je Tužiteljstvo BiH, a akcije je povezana s međunarodnim narkokartelom Dino i Tito čiji je vođa Edina Gačanin, osoba koje su SAD prošle godine stavile na crnu listu, piše Avaz.

Naime, po nalogu Tužiteljstva BiH, uhićeni su šef specijalne policije FUP-a Mustafa Selmanović i sarajevski biznismen Gordan Memija.

Priveden je nakon izdavanja naloga Tužiteljstva i Vahidin Munjić, v.d. direktor FUP-a.

Među uhićenima su i specijalci FUP-a koji su u Sarajevu prije osam godina čuvali Edina Gačanina Tita. To su specijalci Emir Druškić, Adin Ćatić i Senad Kadić.

Uhićeni su i bivši pripadnici FUP-a, koji su također čuvali Gačanina u Sarajevu Ibro Miladin i Dražen Čobović. Uhićen je i Haris Behram, ali i, kako doznaje Avaz, direktor bolnice u Zenici Tarik Zulović. On će biti prebačen u SIPA-u. Među uhićenima je i Ermin Alamerović zvani Kiki. On je vlasnik jedne privatne tvrtke na Dobrinji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?