SIPA uhitila osobu koja je planirala ubojstvo u Sarajevu, pronađeni droga i oružje

24.07.2020.
u 12:15

Postupajući po naredbama Općinskog suda u Sarajevu i Osnovnog suda u Sokocu, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su na području Sarajevske županije i Istočnog Sarajeva pretresli tri lokacije zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela "nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari", "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" i "nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih tvari".

Tijekom pretresa policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli određenu količinu opojne droge i oružja, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

U okviru navedenih aktivnosti slobode je lišena jedna osoba za koju postoji osnov sumnje da je na području Sarajeva planirala izvršenje ubojstva.

Osumnjičena osoba će nakon kriminalističke obrade, uz odgovarajuće izvješće, biti predata u nadležnost Županijskom tužiteljstvu SŽ, saopćeno je iz SIPA-e.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?