Dodik i Lukač

Slučaj smrti Davida Dragičevića mora biti do kraja rasvijetljen

27.03.2018.
u 13:46

Slučaj smrti 21-godišnjeg Davida Dragičevića mora biti objektivno i do kraja rasvijetljen, rečeno je danas nakon sastanka predsjednika RS-a Milorada Dodika i ministra unutarnjih poslova tog bh. entiteta Dragana Lukača, koji su najavili da će posjetiti obitelj tog mladića.

Davidov nestanak je prijavljen 18. ožujka, a njegovo beživotno tijelo je pronađeno 24. ožujka na ušću Crkvine u Vrbas u Banjoj Luci. Dok policija tvrdi da se radi o prirodnoj smrti, Davidovi roditelji sumnjaju da je ubijen, što su istaknuli na sinoćnim mirnom okupljanju u centru Banje Luke, kojem je nazočilo više stotina građana.

Dodik traži od MUPRS-a da uvede nove ljude koji će raditi na istrazi i da u najskorije vrijeme osigura ekspertizu činjenica u vezi s tim događajem i objavi detalje javnosti.

Ističući da istraga u tom slučaju nije završena, kazao je da treba imati povjerenje u ekspertni tim policije, od kojeg očekuje da u što najskorije vrijeme rasvijetli taj slučaj, koji je, tvrdi, poprimio određene konotacije.

- Žao nam je što neki pokušavaju uvući politiku u cijeli slučaj, što treba izbaciti i odbaciti bilo kakve spekulacije, a da u neutralnoj atmosferi dođemo do objektivnih činjenica – rekao je Dodik na konferenciji za novinare, ustvrdivši da današnji njegov sastanak s Lukačem nije sazvan samo zato što je sinoć nekoliko stotina građana izašlo na ulicu i zatražilo istragu u slučaju smrti mladića.

Sve ovo, kaže on, bolno je za sve, ali ni policija ni RS neće se povinovati nekim grupama koje iskoristile takve događaje.

Ministar Dragan Lukač je rekao da nitko tko je imao kontatakt tijekom tučnjave s Davidom, nema nikakve rodbinske veze s pripadnicima policije, niti s dužnosnicima iz vrha iz MUPRS-a.

I da ima, kazao je, jamči da će policija profesionalno obaviti svoj dio posla i da nitko neće biti zaštićen.

Sve činjenice, dodao je, koje utvrde bit će iznesene u javnosti, bez obzira koliko su, kako kaže, možda i surove, kao što je to bio slučaj s nekim podacima koje je policija jučer priopćila. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije