Istraga o ubojstvu

Smrtonosan hitac ispaljen u vrat 60-godišnje žrtve

bl
...
23.09.2015.
u 06:15

dva metka ubojica je ispalio iz pištolja iz neposredne blizine pa pobjegao u obližnju šumu

Ubojica Rade Dojčinović (60) iz Banje Luke, za kojim policija intenzivno traga, ispalio je u žrtvu dva metka iz neposredne blizine na obiteljskom imanju u mjestu Jošikova Voda, nedaleko od Banje Luke. Onaj koji je ispaljen u vrat bio je smrtonosan, potvrdio je obducent u Zavodu za sudsku medicinu RS Željko Karan, donosi portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba. Drugi metak je pogodio u trbuh. Ubojica je poslije svog krvavog pira pobjegao ne ostavivši za sada nikakav trag koji bi ga mogao otkriti. Policija, također, još ispituje što bi mogao biti mogući motiv.

Ugasio pa upalio struju

Budući da je imanje bilo pod videonadzorom, ubojica je u dvorište mogao ući samo na jedan prolaz koji nije bio pokriven kamerom.

- Sve ukazuje na to da se radi o profesionalcu i osobi koja je dobro poznavala teren, ali i raspored kamera na objektu. Ubojica je nakon ulaska na imanje prvo isključio struju kako bi onesposobio videonadzor, a potom pucao u nesretnu ženu koja je u tom trenutku pila kavu u ljetnoj kuhinji. Nakon svog krvavog pira on je ponovno uključio struju i neprimjetno izašao s imanja. Vjerojatno je pobjegao u šumu iz koje je i stigao, kažu istražitelji.

Ispitan i bivši muž

U blizini tijela pronađena je žrtvina torbica iz koje su bile izvađene i razbacane stvari. Sumnja se da je nestalo do 100 KM, a njezin brat Stanoja Štrbac je uvjeren da koristoljublje nije motiv. Mještani Jošikove Vode, koji su šokirani zločinom, za nju su imali samo riječi hvale. Kažu da strepe za svoju sigurnost. Svi članovi obitelji, kao i bivši muž žrtve, dali su iskaze u policiji.

- Policija ulaže maksimalan napor da rasvijetli ubojstvo. Isključena je svaka mogućnost da bilo koji član obitelji ima bilo kakve veze sa zločinom. Vjerujemo u policiju i nadamo se da će ubojica biti što prije otkriven - kazao je Štrbac ističući da počinitelj sigurno poznaje njegovu obitelj, kao i vikendicu ispred koje se i dogodio zločin.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije