talačka kriza

Srbija: Otmičar prenosio talačku krizu uživo na Facebooku

28.09.2017.
u 17:08

Jučer se u Kraljevu, u južnoj Srbiji, odvijala talačka kriza o kojoj je detalje na svojem Fejsu je pisao upravo otmičar, piše Blic.

32-godišnji Kraljevčanin, u svojoj je kući zatočio deset ljudi, među kojima je bilo četvero djece od 6 do 13 godina i jedna osmomjesečna beba. Među zatočenim ljudima je bila i njegova 15-godišnja djevojka. Prijetio im je da će ih raznijeti bombom.

Istodobno dok je trajala talačka kriza, otmičar je u svojim statusima na Fejsu prijetio ubojstvom policajcima iz Kraljeva i opisivao što se sve događalo u kući u kojoj je zatočio ljude. Iz sata u sat je objavljivao statuse u kojima je iznova prijetio policiji, a fotografirao se s bombom. 

Pokušali ga uhititi zbog teških krađa i prijetnji

Prije otmice, policija ga je u blizini autobusne stanice pokušala uhititi zbog prijetnji da će baciti eksplozivnu napravu na policijsku stanicu u Kraljevu, ali i sumnje da je u prethodnih nekoliko dana izvršio više teških krađa. Tom prilikom je izvadio ručnu bombu i zaprijetio da će je baciti na policajce. 

Tada je počeo policiji prijetiti telefonom. Zaprijetio je da će na policijsku postaju u Kraljevu baciti bombu, a potom je objavio status na Fejsu na kojem je pisalo:

"Sinoć su opkolili cijeli SUP. Uplašile se pičke da ću doći. Doći ću, homosi, samo me nećete vidjeti kad vam bude prišao. Za vas sam duh. Duh koji će vas raznijeti. Ni vojska ni tenkovi vam neće pomoći. Vraćam devedesete nazad", napisao je D.J., između ostalog na Fejsu.

Otkrili ga nakon poziva

Kasnije su policajci s njim uspostavili kontakt mobitelom, no bez obzira na pregovore, nije se želio predati policiji. U jednom od statusa objavio je razgovor koji je vodio s policijskom postajom: 
"Halo, jel to 91?
Je, izvolite.
Telefon mi nešto prekida. Najbolje da svratim do vas. Budite strpljivi, dolazim sigurno."

Policajci su ga locirali nakon tog poziva u kući i Ulici Božidara Milunovića u Kraljevu, gdje se s bombom skrivao i gdje je držao deset ljudi. 

Zbog prijetnji aktiviranja bombe, policajci su odlučili provaliti u njegovu kuću. D.J. je u tom trenutku pokušao aktivirati bombu, no nije uspio u svojem naumu jer su ga policajci ubili.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije