Loše psihičko stanje

Starica se htjela ubiti zapalivši kauč na kojem je bila silovana

starica
Foto: Klix
02.03.2015.
u 09:15

Gotovo u potpunosti je izgorjela kuća 83-godišnje starice T. V. iz mjesta Ovčari kod Konjica, koju je početkom veljače silovao 56 godina mlađi susjed M. S. (27), inače kradljivac i narkoman.

- Nesretnu staricu spasili su radnici lokalnog Društva za vodoprivredu “Bujice”, koji su radili u blizini i oko 9 sati vidjeli vatru. Zatekli su je s glavom na pragu. Buncala im je kako je sama zapalila kuću. Srećom, nije opečena, nego je od dima bila ošamućena i otrovana. Prebačena je konjičku bolnicu. Njeno psihičko stanje je loše nakon silovanja. Govori se da je zapalila krevet na kojem je ležala - navode mještani. Osumnjičeni se nalazi u pritvoru, a iz policije kažu da tek rade vještačenja. Podsjetimo, budući da starica nije znala ime počinitelja, koji je provalio u njezinu kuću, policija je prvo privela jednog susjeda pa drugoga. “27-godišnjak se branio da nema veze sa silovanjem, no tužiteljica u Konjicu Mediha Balić mu nije povjerovala. Iako je tvrdio da je sporne večeri pio s društvom u jednom restoranu, nije mogao objasniti kako se njegov mobitel zatekao u staričinoj kući. Njegova verzija je bila da mu je netko ukrao mobitel i namjerno ga ostavio tu kako bi njega okrivili. - Ma riječ je o problematičnom mladiću. S druge strane, starica je za rata doselila u rodno mjesto njezina supruga pa su tu i ostali. On je prije nekoliko godina umro, a u Sarajevu je svojedobno bio direktor nekog poduzeća. Nisu imali djece - spominju mještani, koji traže adekvatnu pomoć za ovu životno ugroženu ženu. Istovjetan slučaj se dogodio i u Mostaru, kada je Mišo Sopta (34) silovao stariju susjedu M. B. (81), a što se dogodilo lanjskog 24. kolovoza u njezinoj kući u naselju Ilići. On je zbog ovog nedjela osuđen na 3,9 godine, a nesretna žena se nedavno objesila u kući. To je htjela učiniti još u noći nakon silovanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije