Najgora je neizvjesnost, isčekivanje, bol

Sudbina nestale djece godinama misterija

21.10.2018.
u 10:04

Neki od roditelja desetljećima žive u neizvjesnosti i očajnički pokušavaju dobiti bilo kakvu vijest o nestalom djetetu

 

Nestanci djece izazivaju ogromno zanimanje medija, često toliko da prelazi granice države u kojoj se dogodio, poput slučaja četverogodišnje Madeleine McCann. Madeline je nestala 3. svibnja 2007. u portugalskom ljetovalištu. Ona je vjerojatno najpoznatije nestalo dijete u povijesti.

Pronađena

Nestanci djece događali su se i u BiH, ali ta djeca nisu ni približno zaokupili javnost kao slučaj Madeline. Veliki dio javnosti u BiH čuo je za Madeline, ali ne zna da se među nestalim u BiH već godinama nalazi sedmero maloljetnika. Sudbina Miloša, Damjana, Dragoljuba i Darke misterija je, kako za istražna tijela tako i za obitelji. U ovakvim slučajevima najteže je roditeljima koji žive u neizvjesnosti i očajnički pokušavaju dobiti bilo kakvu vijest o nestalom djetetu. Među nestalim su dva dvogodišnjaka, jedan trogodišnji dječak, 9-godišnjak i troje tinejdžera. Damjan Oroz (2) stajao je u prosincu 2010. s ocem na obali Vrbanje u Čelincu. Otac je na trenutak otišao donijeti nešto iz kuće i dječaka više nije bilo. Pretpostavlja se da se Damjan okliznuo i pao u nabujalu Vrbanju, ali nikad nije pronađen. FUP je prije nekoliko godina obnovio potragu za Darkom Stančevićem (2) iz Mostara, koji je nestao u prosincu 1982. Vozio se biciklom nedaleko od kuće. Baka ga je čuvala i ušla na trenutak u kuću, a kad se vratila njega nije bilo. Alen Bukva (3) nestao je 2012. u Međeđi kod Višegrada. Dječak se igrao ispred kuće bez odjeće i obuće i od tada mu se gubi svaki trag. Majka vjeruje da je njezinog sina netko oteo i da je još živ. Jedna od najopsežnijih potraga bila je za Milošem Todorovićem (9), koji je nestao 7. studenog 2007. Izašao je iz kuće i otišao se igrati u Sportski centar Ušće u Višegradu i nestao.

Nestanak tinejdžera

Iako nije raspisana službena potraga, već godinama nema nikakvog traga ni Armini Kovač (15) iz Donjeg Vakufa, koja je u ožujku 2015. nestala nakon izlaska s prijateljicama. Dragoljub Misimović (16) iz Bosanske Gradiške otišao je 2015. sa 6. sata bez ruksaka i jakne. Do obitelji su stizale razne informacije, ali nikad nije pronađen. Prošlo je 17 godina otkad je Inga Perković (15) iz Potoka kod Livna krenula u školu po svjedodžbu i nikad se nije vratila kući.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije