sutra ročište

Sudu BiH upućen prijedlog za pritvor Darka Eleza

04.03.2021.
u 18:49

Postupajući tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine uputio je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenom Darku Elezu. Ročište bi, ukoliko Sud ne odluči drugačije, trebalo biti održano sutra.

Podsjetimo, osumnjičeni Darko Elez jučer je izručen u Bosnu i Hercegovinu. Uz jake sigurnosne mjere sa sarajevske zračne luke  prebačen je u zgradu Suda i Tužiteljstva BiH. Darko Elez je jedan od optuženih u predmetu “Lutka”. Tereti se za organizirani kriminal i više teških kaznenih djela među kojima ubojstva, pokušaj ubojstva, pljačke transporta novca i druga kaznena djela počinjena u razdoblju od 2005. do 2009. godine. Sud Bosne i Hercegovine 4. rujna 2013. godine potvrdio je optužnicu u predmetu Darko Elez i dr, prenosi N1. 

Tužiteljstvo BiH potražuje Eleza i zbog istrage više teških kaznenih djela, među kojima i dva ubojstva u Istočnom Sarajevu počinjena metodama mafijaških likvidacija, planiranja i pokušaji ubojstva na području Istočnog Sarajeva i Bijeljine, te iznude, zastrašivanja i druga kaznena djela. Podsjetimo, riječ je o ubojstvu Siniše Miličevića zvanog Tigar krajem svibnja 2018. i Miloša Ostojića početkom 2019. godine.

Senad Kreho, odvjetnik Darka Eleza, rekao je za kako je osumnjičeni Elez sinoć negirao umiješanost i povezanost sa ovim kaznenim djelima.

 

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije