PUCNJAVA KOD BANJA LUKE

Susjeda sreo u kafiću i ranio u nogu zbog 40 maraka duga

Pucnjava u Dubravi
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
07.02.2014.
u 09:33

Dragan Čalakić (24) ranio Đuru Ubiparipa (31)

Mladić Dragan Čalakić (24) iz Jablana kod Laktaša uhićen je preksinoć jer je zbog duga od 40 maraka pokušao ubiti svog susjeda Đuru Ubiparipa (31), oca dvoje djece, kojega je ranio u nogu hicem iz automatske puške. Pucnjava se dogodila u kafiću “Kod Francuza”, koji je svega 50 metara udaljen od sjedišta policije u laktaškom Trnu. Motiv napada bile su njihove ranije razmirice i navodni dug od 40 maraka koji je osumnjičeni imao prema ranjenom Ubiparipu. Očevici Dragan i Milkica Popović kažu da su njih dvojica prije pucnjave razmijenili nekoliko riječi, ali tvrde da ništa nije ukazivalo da će doći do krvavog sukoba.

Za stolom

- Za stolom smo sjedili supruga i ja, jedan policajac i Đuro. Očigledno je s mladićem i prije ovoga imao neke neraščišćene račune. U jednom trenutku, mladić je prišao našem stolu. Bio je pijan i nešto je rekao Đuri, a ovaj mu je odgovorio: “Ne zanima me. Vrati mi mojih 40 maraka i završili smo. Nemoj me “daviti”, prođi me se!”. Nešto kasnije, Đuro je otišao do njega za šank i nešto mu šapnuo, a ubrzo je u kafić došao i mladićev brat - priča Dragan, a njegova supruga Milkica dodaje da je unutra bilo desetak ljudi kada je Dragan Čalakić iznenada izašao i iz prtljažnika svog auta “nissan sani” izvadio kalašnjikov.

Nastao tajac

- U kafiću je nastao tajac. Vidjela sam da nešto uzima iz prtljažnika i prvo sam pomislila da je dizalica. Međutim, ostali smo zatečeni kad je na ulaz repetirao pušku. Doslovno sam se “zaledila” dok je prilazio stolu - prisjeća se Milkica. Čalakić ih je sve držao na nišanu, a onda počeo glasno psovati.

- Policajcu je panično vikao “razoružaj se, razoružaj se”. Ovaj nije mrdao i mirno je držao ruke na stolu. U tom trenutku, Đuro je ustao i počeo vikati: “Ajde! Pucaj, pi... jedna!”, da bi Čalakić oborio cijev prema nogama i rafalno ispalio dva metka i jednim pogodio u protivnikovu potkoljenicu. Đuro je krupniji od njega i mislim da je pucao u strahu, jer u očima mu se vidjelo da se boji - ističe Dragan.

Supružnici navode da se sve odigralo u nekoliko sekundi i da su gosti kafića potom počeli bježati i tražiti zaklon. Istodobno, ranjeni Đuro je skakutajući na jednoj nozi pobjegao iz kafića, a Čalakić je krenuo za njim. Bio je izvan sebe i ispred kafića je naišao na Đurin auto “opel corsa” i nekontrolirano počeo lupati po njemu. Srećom, Đuro mu je uspio pobjeći, a zaklon je potražio u obližnjoj kući svog rođaka koji ga je odvezao u hitnu pomoć. Mještani Trna kažu da osumnjičeni Dragan Čalakić prije nekoliko godina u Rusiji trebao uraditi transplantaciju. Iako je općina pokrenula humanitarnu akciju, još se nije osiguralo potrebnih 100.000 KM pa Dragan svakodnevno odlazi na dijalizu u KC Banja Luka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije